Candan Mert / Özel Haber

Deniz Kuvvetleri’nden emekli 104 eski amiral gündemde olan İstanbul Sözleşmesi ve Montrö Boğazlar Sözleşmesi’ni konu edinerek, milli iradeyi tehdit eden ve darbe imaları barındıran skandal bir bildiri yayınladı. Bildiride imzası bulunan Emekli Tuğamiral Önder Çelebi, Diriliş Postası’na yaptığı açıklamada, metnin ‘bildiri’ değil, ‘duyuru’ olduğunu savundu.

“ALTINDA ORGANİZASYON ARAMAYIN”

104 amiral olarak duygu ve düşüncelerini ifade ettiklerini iddia eden Çelebi, Cumhuriyet’in 14 yaşından beri yetiştirdiği bir amiral olarak konuştuğunu vurguladı. Çelebi, açıklamasında “Tekkeye giden, takke takmış, cübbe giyen ve adı ‘amiral’ olarak anılan bir kişiyle beraber anılmaktan dolayı üzüntümüzü ifade etmeye çalıştık.” ifadesine yer verdi. Çelebi, metnin kim tarafından hazırlandığı ve imzaya açıldığı sorumuza cevap vermek istemediğini beyan ederken, “Bunun altında herhangi bir organizasyon aramak doğru değil.” ifadelerini kullandı.

“BİLDİRİ DEĞİL DUYURU”

Metnin kısa ve öz olduğunu aktaran Çelebi, bu metnin Türkçe’ye ve bahse konu olan meselelere hâkim olan herkes tarafından rahatlıkla anlaşılabilir bir duyuru metni olduğunu savundu. Çelebi, açıklamalarının hiçbir siyasi boyutunun bulunmadığını “Biz siyasetçi değiliz, siyasetçi gibi konuşsam bugün siyasetin gündeminde yer alan diğer konulara da değinirim.” sözleriyle savundu.

Editör: TE Bilisim