Emeklilerin bayram ikramiyesi ne kadar oldu? Ne zaman yatacak? 13 milyona yakın emeklinin heyecanla beklediği bayram ikramiyelerinin ne zaman ve ne kadar yatacağı merak konusu oldu. İlk olarak 2018 yılında T.C. Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile birlikte verilmeye başlanan bayram ikramiyeleri, üç senedir toplam altı kez vatandaşların hesaplarına yatırıldı. Her defasında 1.000 TL olarak aktarılan ikramiyelerin bu yıl diğer dönemlerden farklı olarak zamlı bir şekilde ödenmesi bekleniyor. Peki, Emeklilerin bayram ikramiyesi ne kadar oldu? Ne zaman yatacak? İşte detaylar…

EMEKLİLERİN BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR OLDU?

Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetileri Derneğinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, bayram ikramiyelerinin zam yapılarak arttırılması konusu ile ilgili olarak mektup gönderildi.

Bu sene yedincisi yatırılacak emekli ikramiyesi ilk olarak 2018 yılında T.C. Cumhurbaşkanlığı’nın çıkardığı kararname ile birlikte verilmeye başlanmıştı. Ramazan ve Kurban Bayram'ları olmak üzere yılda iki kere verilen bayram ikramiyesi üç senedir 1.000 TL olarak yatırılmaktaydı. Bu yıl enflasyon oranının hesaba katılarak emekli bayram ikramiyesine zam yapılması ve tutarın 1.083 TL olması bekleniyor.

Tüm Emek Der Yönetim Kurulu adına Genel Başkan Satılmış Çalışkan imzasıyla 4 Mart'ta gönderilen mektupta bayram ikramiyelerinin arttırılması ve asgari ücret artışına endekslenmesi talep edildi.

EMEKLİLERİN BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?

Emeklilere ödenen ikramiyeler bundan önce her yıl bayramdan önce hesaplarına yatırılmıştı. 13-15 Mayıs’ta olacak olan Ramazan Bayramı’ndan hemen önce ödenmesi beklenen ikramiyeler, 2020 yılında Kovid-19 salgını sebebiyle öne çekilmişti. Ramazan Bayram’ı ikramiyelerinin bu yıl 10-12 Mayıs’ta yatırılması bekleniyor.

Kurban Bayramı ise 20-23 Temmuz'a denk geliyor. Buna göre, Haziran ve Temmuz'da emekli aylığı bağlananlar bu yıl bin lira ikramiye almaya hak kazanacaklar. Kurban Bayram’ı ikramiyelerinin bu yıl 12-19 Temmuz’da yatırılması bekleniyor.

KİMLER BAYRAM İKRAMİYESİ ALABİLECEK?

Ramazan ve Kurban olmak üzere yılda iki kez ödenen bayram ikramiyelerinden, SGK'dan emekli aylığı alanların yanı sıra, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri almakta olan kişiler, şehit yakınları, gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terör mağduru sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahipleri de ikramiye almaya hak kazanıyor. İkramiyeden ölüm aylığı (dul ve yetim aylığı) alanlar da faydalanabiliyor.

İkramiyeden yararlanmak için bayramın içinde bulunduğu ayda emekli aylığının bağlanması gerekiyor. Bu yıl Ramazan Bayramı 13-15 Mayıs'a denk geliyor. Bu kapsamda Ramazan Bayramı ikramiyesinden, Mayıs'ta emekli aylığı bağlananlar da yararlanacak. Nisan'da emeklilik için başvuranlar, bu yıl 2 ikramiyeyi birden alabilecekler.

Editör: TE Bilisim