Paris, temizlik konusunda sosyal platformlarda eleştirilerin odağı haline geldi.

"#saccageparis" (çöplükparis) etiketi ile paylaşılan mesajlarda şehrin duvarlarına çizilen yazılar, sokaklar ve su kanallarındaki çöp yığınları fotoğraflarla paylaşıldı.

“PARİS KADERİNE TERK EDİLDİ”

Mesajların bazıları Paris'i Brezilya'nın gece kondu mahalleleri 'favela'lara benzetirken, diğerleri ise "kaderine terk edilmiş" bir "çöplük" olarak niteledi.

Eleştiri oklarının hedefindeki Paris Belediyesi Başkanı Anne Hidalgo ise şehre karşı bir "karalama kampanyası" başlatıldığını ileri sürdü. 2022'deki cumhurbaşkanlığı seçimine aday olması beklenen Hidalgo, Fransa'nın tüm şehirlerindeki gibi Paris'te de "kamu düzeninde" sorunlar yaşandığını ve medeniyet dışı davranışlarla karşılaşılabildiğini ifade etti.

BAŞKANDAN İDDİALARA SERT SÖZLER

Ayrıca bazı fotoğrafların eski olduğunu da savunan başkan, kimilerinin ise temizlik ekiplerinin çalışmalarına başlamadan önce çekildiğini ileri sürdü.

“KAYITSIZ KALAMAYIZ”

Cumhurbaşkanlığı seçimine aday olmasına kesin gözüyle bakılan aşırı sağcı lider Marine Le Pen de paylaştığı iletisinde "Hidalgo tarafından güzelim başkentimizin zarar görmesi, hiçbir Fransız'ın kayıtsız kalamayacağı bir acı gerçektir." diyerek Paris Belediye Başkanı'nı sert dille eleştirdi.

Editör: TE Bilisim