Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugünkü AK Parti Grup Toplantısı’nda CHP’nin 104 emekli amirallerin darbe imalı bildirisine yönelik aklayıcı tutumunu eleştirmişti.

Konuya ilişkin açıklamasında Erdoğan “Çok açık, net söylüyorum, şu anda bu emekli generallerin merkezinde CHP’nin kendisi vardır. Bu 104’ün içerisinde şu anda CHP üyesi olanlar vardır. İncelemeler devam ediyor. Kim bilir daha ne kadar çıkacak.” ifadelerini kullanmıştı.

CHP'Lİ ÖZTRAK'TAN HAKARET

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu açıklamalarının ardından sosyal medya hesabından sert bir açıklama yapan CHP Sözcüsü Faik Öztrak “‘Emekli Amiraller talimatı Kılıçdaroğlu’ndan alıyor’ sözü arsızlığın dik alasıdır.” ifadeleriyle bir tartışmanın fitilini daha ateşledi.

Açıklamasında sert bir üslup kullanan Öztrak paylaşımında şu ifadeleri kullandı: “Arsız kendini güçlü sanınca, Haklıyı suçlu çıkarmaya çalışırmış. “Emekli Amiraller talimatı Kılıçdaroğlu’ndan alıyor” sözü arsızlığın dik alasıdır. Müddei iddiasını ispatlayamazsa namussuzdur, şerefsizdir. Mert dayanır, namert kaçar. CHP milletimizle beraberdir.”

AK Parti’den Erdoğan’ı açıklamasıyla hedef alan Öztrak’a cevap gecikmedi. Parti sözcüsü Ömer Çelik sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında Öztrak’ın ifadelerinin kabul edilemez olduğunu vurgulayarak şu ifadelere yer verdi:

"EN BÜYÜK NAMUSSUZLUK, YASSIADA'YI CANLANDIRMA TEŞEBBÜSÜDÜR"

Dikkatli bir üslupla, siyasi akılla konuşuyoruz. Her türlü saygısızlıklarına makul bir dille cevap vermeye çalışıyoruz. Ama akıl ve izan bunları tamamen terk etti. Siyasi akıl bitince küfür etmeye başlıyorlar.

En büyük namussuzluk, siyasetin namusunu tehdit eden her türlü darbe girişimine ve muhtıraya destek vermektir. Tarih boyunca ve bugün her türlü milli irade düşmanlığına hizmet etmektir.

En büyük arsızlık, 1960’tan bu yana milli iradenin namusuna silah doğrultanlara yardım ve yataklık yapan bir siyasi tarihten utanmamaktır.

En büyük namussuzluk geçmişteki Yassıada’yı aynen bugünde canlandırma teşebbüsüdür.

"CUMHURBAŞKANINI DÜŞMANCA HEDEF ALDI"

En büyük namussuzluk kendi partileri adına “iktidarı canlı yayında yargılayacağız” diye vahşet çağrısı yapılırken üç maymunu oynamaktır...

En büyük arsızlık, “iktidarı seçimle ya da seçimsiz” göndermekten bahseden mensuplarının demokrasi düşmanı çağrılarına susarak destek vermektir.

En büyük saygısızlık milletin seçtiği Cumhurbaşkanını muhalefet diliyle değil düşmanca ve Yassıada diliyle hedef almaktır.

En büyük akılsızlık, aynaya bakarak konuşurken, başkasına konuştuğunu zannetmektir.

15 Temmuz gecesi kim direndi, kim kaçtı herkes gördü. Direnen ve mücadele eden lider bizim liderimizdi. Kaçanın adresi ise sizin genel merkezinizde.

Editör: TE Bilisim