Libya Dışişleri Bakanı el-Menkuş, ilk yurt dışı ziyaretini Tunus'a gerçekleştirdi. Tunus Cumhurbaşkanı Said tarafından kabul edilen el-Menkuş, ziyaretinin Libya krizinde Tunus'un olumlu tutumuna minnet ziyareti olduğunu bildirdi.

Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Kartaca'daki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda gerçekleşen kabulde, iki ülke arasındaki ilişkiler ve iş birliği alanlarının geliştirilmesi konuları ele alındı.

BAŞBAKAN DİBEYBE DE ZİYARETTE BULUNACAK 

Libya Dışişleri Bakanı Menkuş ise Tunus Cumhurbaşkanı Said'in mart ayında Libya'ya gerçekleştirdiği tarihi ziyarete atıfta bulundu. Menkuş, Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Muhammed Yunus el-Menfi ve Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe'nin, farklı alanlarda iş birliğini güçlendirmek için Tunus'la çalışmak istediğini belirtti.

TUNUS'A MİNNETTAR

Dışişleri Bakanı Menkuş, Libya krizinde oynadığı olumlu role duyulan minnettarlığın bir ifadesi olarak ilk yurt dışı ziyaretini Tunus'a gerçekleştirdiğini kaydetti.

Tunus Cumhurbaşkanı Said, 17 Mart'ta Libya'ya ziyarette bulunmuştu. Said, Libya'da BM öncülüğündeki yeni yönetimin göreve başlamasının ardından ülkeye gelen ilk devlet başkanı olmuştu.

NE OLMUŞTU?

Libya'da Muammer Kaddafi'nin 2011 yılında devrilmesinin ardından farklı gruplar arasında çıkan iktidar mücadelesi Libya'da iç savaşı beraberinde getirmişti. Libya’da istikrarın yeniden sağlanması için BM Genel Sekreteri Guterres ile taraflar Tunus’ta bir araya gelmişti. 

Editör: TE Bilisim