Ramazan ayında tam kapanma olacak mı? Bilim Kurulu toplantısı bugün var mı? Soruları sıkça araştırılmaya başlandı. Koronavirüsle mücadele kapsamında alınan bir dizi önlemler vaka sayılarının düşmesinde etkili olmayınca akıllara Ramazan’da tam kapanma olacak mı 2021? Sorusunu getiriyor. Ülke içerisindeki pandemi sürecinin değerlendirildiği bilim kurulu toplantısının bu akşam var olup olmadığı sıkça araştırılınca detayları sizler için haberimizde derledik. İşte detaylar…

BİLİM KURULU TOPLANTISI BUGÜN VAR MI?

Son olarak 31 Mart tarihinde video konferans yöntemi ile gerçekleşen Bilim Kurulu Toplantısı sonrası Bakan Koca yazılı açıklamada bulunmuştu. Mutasyonlu virüslerle ilgili değerlendirmelerde bulunulmuştu. Genellikle Çarşamba ya da Perşembe günü toplanan Bilim Kurulu 8 Nisan Perşembe bugün toplanacak.

RAMAZAN’DA TAM KAPANMA OLACAK MI 2021?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, salgın tehdit olmaktan çıktığında normalleşme adımlarını hemen başlatırken, tehdit yeniden arttığında mecburen sıkılaştırmaya yöneldiklerini ifade etti. "Amacımız, ülkemizi ramazan ayında genel olarak dinlendirerek bayram sonrasındaki güzel günler için hazırlamaktır." diyen Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Türkiye'nin tek başına salgın tedbirlerini gevşetmesi, hatta tek başına salgını tümüyle yenmesi önemli değildir. Asıl olan, yakın insani ve ticari ilişki içinde olduğumuz coğrafyalar başta olmak üzere dünyadaki genel iyileşmenin gerisinde kalmamak, hatta mümkünse önünde gitmektir. Bugün Avrupa ülkelerinin hemen tamamı, Türkiye'den daha ağır kapatma tedbirleri uyguluyor. Üstelik bu ülkelerin sağlık sistemleri de tam anlamıyla felç durumdadır. Şayet biz ramazan ayındaki tedbirlerimizle vaka sayılarını birkaç binli rakamlara düşürebilirsek mayısla birlikte başlayacağı anlaşılan turizm sezonu ve bunun içeride yol açacağı ticari hareketliliği yakalayabiliriz.

Editör: TE Bilisim