Ayasofya İmamı Prof. Dr. Mehmet Boynukalın'ın imamlık görevinden ayrıldığı açıklandı. Boynukalın'ın Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ndeki akademik görevini sürdüreceği bildirildi.

Alınan bilgiye göre, geçici görevlendirme ile Ayasofya-i Kebir Camii'nde imamlık vazifesini yürüten Boynukalın, bu görevinden ayrılma talebinde bulundu. Boynukalın'ın talebi olumlu yanıt buldu.

BÜYÜK TAKDİR TOPLAMIŞTI

Mehmet Boynukalın hoca, Ayasofya'daki imamlığı süresince sosyal medyayı aktif olarak kullanarak büyük kitlelere ulaşmış, yaptığı paylaşımlarla büyük beğeni toplamıştı. Ayasofya'daki imamlık görevine gelmesiyle birçok sosyal medya kullanıcısı Boynukalın hocayı yakından takip etmiş, ayet ve hadis gibi çok sayıda paylaşımına desteklerini belirtmişti.

MEHMET BOYNUKALIN KİMDİR?

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Ayasofya Camii başimamlığı görevi için Prof. Dr. Mehmet Boynukalın'ı atamıştı. Mısır, El-Ezher'de yüksek lisans eğitimi tamamlayan Boynukalın, doktorasını Marmara Üniversitesi'nde İslam Hukuku alanında yapmıştır.

86 yıl süren hasret sonrası Ayasofya'nın cami olarak tekrar açılmasıyla Ayasofya başimamı olarak Prof. Dr. Mehmet Boynukalın uygun görülmüştü.

"Ayasofya'daki görevinden ayrılan Mehmet Boynukalın ilk açıklamasını yaptı" haberini okumak için TIKLAYINIZ.

Editör: TE Bilisim