Ankara’da gerçekleşen Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AB heyeti arasındaki kritik görüşmede AB Komisyon Başkanı Ursula von der Leyen’in yerine AB Konsey Başkanı'nın oturtulması tartışma yarattı.

Avrupa’da yayın yapan çok sayıda gazete konuyu gündemine alarak eleştirilerde bulundu. Konuya ilişkin son noktayı ise Dışişler Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu koydu. Çavuşoğlu konuya ilişkin gelen bir soruya cevap vererek oturma düzeninin AB heyetinin talebi doğrultusunda düzenlendiğini açıkladı.

DRAGHİ'DEN SKANDAL AÇIKLAMA

Çavuşoğlu’nun gündem olmayacak bir meseleyi saldırı aracı olarak kullanmak isteyenlere karşı yaptığı açıklamaya rağmen İtalya’dan protokol meselesi hakkında üst düzey bir açıklama geldi.

İtalya Başbakanı Mario Draghi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı diktatör olarak niteleyerek, protokol konusunu çok daha ileri bir seviyeye taşıdı.

Draghi’nin skandal açıklamasına ise AK Parti’den cevap gecikmedi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Draghi’nin açıklamasına sert tepki göstererek Siyasi beceriksizliklerini ve ahlaki ikiyüzlülüklerini böyle örtmeye çalışıyorlar." dedi.

"İKİYÜZLÜLER"

Twitter hesabından yaptığı açıklamada Çelik şu ifadeleri kullandı:

Demokratik, vicdani ve ahlaki her sınavda eksi not alanların ortak özelliği Cumhurbaşkanımıza diktatör demek. Siyasi beceriksizliklerini ve ahlaki ikiyüzlülüklerini böyle örtmeye çalışıyorlar.

Cumhurbaşkanımıza utanmadan “diktatör” diyorlar. Sonra da “ama göçmenler konusunda Erdoğan’la iş birliği yapmalıyız” diye ekliyorlar. İkiyüzlülüğün zirvesi budur.

"DEMOKRASİ DERSİ VERMESİNLER"

Göçmenlere diktatörce ve ahlaksızca davrananlar, hala demokrasi dersi vereceğini zannediyor. Avrupa’nın faşistlerine selam duranlar hala demokrasi adına herkesi yargılayacaklarını zannediyorlar. Demokrasinizi önce Akdeniz’in sularından çıkarın sonra konuşun!

Editör: TE Bilisim