Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ankara’da ağırladığı AB Başkanı Ursula von der Leyen için protokol meselesi ile ilgili Twitter üzerinden konuşan Draghi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alarak hadsiz açıklamada bulundu.

Seçimle değil atanarak göreve gelen İtalyan Başbakan Marıo Draghi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ''diktatörlük'' söylemleri nedeniyle ülkesinde alay konusu oldu.

''İTALYAN HÜKÜMETİNDE OLMAYAN CESARETE SAHİP''

İtalyan Twitter kullanıcıları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı küstahça hedef alan Draghi'nin söylemlerine tepki gösterdi. Twitter üzerinden Draghi'nin söylemlerine karşılık bir Twitter kullanıcısı ''Erdoğan seçildi, hatta Türkiye'yi başkanlık sistemine geçiren referandumu da kazandı... Asıl biz hiç kimse tarafından seçilmiş olmayan hükümetlerimizden bahsedelim.'' dedi. Başka bir kullanıcı ise seçilmeyen Draghi'yi şu sözlerle eleştirdi: 

''O bir diktatör değil, esaslı bir adam, İtalyan hükümeti ve politikacılarında olmayan cesarete sahip... Kadınların oyunu almak için bu efemine hallere bürünmesi bırakın artık!'' 

Başka bir Twitter kullanıcı ise Draghi'nin Hitler'den de beterini yapabileceği için başbakan olarak atandığını öne sürdü. 

ANKARA'DAN CEVAP GECİKMEDİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, aynı gün içerisinde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda İtalya Başbakanı Mario Draghi’nin ifadelerine sert tepki gösterdi.

Bakan Çavuşoğlu yaptığı açıklamada, “Atanmış İtalya Başbakanı Draghi'nin kabul edilemez popülist söylemini ve seçimle göreve gelmiş Cumhurbaşkanımız hakkındaki çirkin ve hadsiz ifadelerini kuvvetle kınıyor, kendisine iade ediyoruz” dedi.

Editör: TE Bilisim