Fransız Senatosu ülkenin laik sistemini güçlendirmeyi amaçladığı ''ayrılıkçılık karşıtı'' yasa tasarısı teklifinde bulundu. Sözde ''ayrılıkçılık karşıtı'' yasa tasarısında 18 yaşından küçük kızların kamuya açık alanda başörtüsü takması yasağı teklif edildi. Fransa'daki azınlık Müslüman nüfusu ayırdığı gerekçesiyle teklif edilen yasaya yalnızca Fransız kamuoyu değil dünya çapında Müslümanlar #Başörtümden Ellerini Çek etiketiyle tepki gösterdi. 

''İSLAM KARŞITI YASA'' OLARAK DEĞERLENDİRİLDİ

Fransa Ulusal Meclisi'nin henüz onaylamadığı yasa tasarısı sosyal medyada gündem oldu. Fransız kamuoyunda yasa ''İslam karşıtı yasa'' olarak değerlendirildi. Fransız Twitter kullanıcısı bunun ayrılıkçılığa değil İslam'a karşı getirilen bir teklif olduğunu savundu. Bir kadını başörtüsü takmaya zorlamak yanlıştır diyen sosyal medya kullanıcısı, başörtüsünü çıkarmaya zorlamanın da yanlış olduğunu hatırlattı. 

İSLAM KARŞITLIĞINI DERİNLEŞTİRİYORLAR 

Fransa Olimpiyat Sporcusu İbtihac Muhammed, Senatonun teklifinin Fransa'da İslam karşıtlığını derinleştirdiğini söyledi. Olimpiyat sporcusu ''Müslümanlara karşı nefret söylemini, önyargıyı, ayrımcılığı yasalarla normalleştirdiğinizde İslam karşıtlığını derinleştirmekten başka bir şey yapmazsınız.'' dedi. 

Somali doğumlu Fransız model Ravda Muhammed ise Fransız Senatosunun teklifini şu sözlerle kınadı:

''Hükümetin en üst düzeyinden gelen nefret dolu söylemlerin sonucu olarak başörtüsü yasağı; adaleti sağlamanın büyük başarısızlığı olarak tarihe düşecek."

Editör: TE Bilisim