Emekli ikramiyesine zam olacak mı sorusu emekli vatandaşların gündeminde yer alıyor. Her Ramazan ve Kurban Bayramı'nda milyonlarca emekliye verilen ikramiyeler vatandaşa ek gelir olarak cebini rahatlatıyor. Konuyla alakalı açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan ve Kurban Bayramı ödemelerinin verileceği tarihi açıkladı. Peki, Emekli ikramiyesine zam olacak mı? İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan açıklamalar…

EMEKLİ İKRAMİYESİNE ZAM OLACAK MI? CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN AÇIKLAMALAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan 3 yıl önce ödenmeye başlayan emekli ikramiyeler hakkında açıklama yaptı. Erdoğan "Yaklaşık 3 yıl önce emeklilerimize bayramlarda biner lira ikramiye ödeme sözü vermiş, bu uygulamayı hemen başlatmıştık. Enflasyon oranında artış yapılan bayram ikramiyelerinin Ramazan'daki ilk ödemesini mayıs başında, Kurban Bayramı ödemesini de temmuz ortasında gerçekleştireceğiz.”

İKRAMİYELERE ZAM TALEBİ

Emeklilere her yıl ödenen bayram ikramiyesi bu yılda Ramazan ve Kurban Bayramı tarihlerinde ödenecek. İlk olarak 2018 yılında verilmeye başlanan 1.000 TL emekli ikramiyesi 3 dönemdir aynı tutar üzerinden hesaplara yatırılmaya devam ediyor. Bu yıl enflasyon oranında emekli bayram ikramiyelerine zam yapılması ve tutarın 1.083 TL olarak hesaplara yatması ise beklentiler arasında.

Milyonlarca emekli gözünü Ramazan Bayramı ikramiyesine çevirirken; 1.000 liralık ödemeye '6 ayda bir enflasyon zammı yapılması' teklif edildi. Buna göre ikramiye bin 83 lira olacak.

Ramazan Bayramı ikramiyesi için kritik tarih 10-12 Mayıs. İşte emeklileri yakından ilgilendiren bayram ikramiyesinin detayları.

2018 yılında hayata geçirilen bayram ikramiyesi, emekliler için ek gelir oldu. Geçtiğimiz 3 yıl boyunca Ramazan ve Kurban bayramları öncesinde 1.000'er lira ikramiye alan emekliler, gözünü bu yılın ödemelerine çevirdi.

Editör: TE Bilisim