Yerli savunma sanayiinde atılım gerçekleştiren Türkiye, her geçen gün daha başarılı işlere imza atmaya devam ediyor.

Yurt dışı tedariki dahil çok sayıda engeli yılmadan aşarak kendi imkanlarıyla üreten Türkiye, yerli envantere bir yenisi daha ekledi.

İLK ATIŞTA TAM İSABET

Müjdeli haberi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan resmi Twitter hesabından verdi.

Türkiye’nin havadan havaya füze teknolojisine sahip sayılı ülkelerden biri olmayı başardığının altını çizen Erdoğan, hava-hava füzesi BOZDOĞAN’ın ilk atışta hedefi tam isabetle vurduğunu açıkladı.

"SAYILI ÜLKELER ARASINDAYIZ"

Erdoğan paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

Türkiye, havadan havaya füze teknolojisine sahip sayılı ülkelerden biri olmayı başardı. Genç teknisyen ve mühendislerimizin GÖKTUĞ projesinde geliştirdiği görüş içi hava-hava füzemiz BOZDOĞAN, ilk atışta hedefi tam isabetle vurdu.

Gençlere #Maşallah

BOZDOĞAN'IN ÖZELLİKLERİ NELER?

TÜBİTAK SAGE’nin geliştirme çalışmalarını sürdürdüğü GÖKTUĞ (Görüş Ötesi) füze ailesi ile Bozdoğan / Merlin uzun menzilli, Gökdoğan / Peregrine Kısa menzilli havadan havaya (uçaktan uçağa atılan) füzeler, ilk yerli tasarım füzeler olma özelliğini taşıyor.

Halen Türk Hava Kuvvetleri tarafından kullanılan AIM-120 AMRAAM füzesinin yerini alacak proje oldukça ileri bir gelişim düzeyine ulaşmıştır. Uzun menzilli ve radar güdümlü olarak tasarlanan füze çoklu algılama ve güdüm sistemine sahip olacak ve bazı özellikleri ile sınıfında dünyanın en iyilerinden biri olacaktır.

Editör: TE Bilisim