Süper Lig'in 35. haftasında  Beşiktaş ile Ankaragücü karşı karşıya geliyor. Ligde Fenerbahçe ve Kasımpaşa karşısında yaşadığı puan kayıplarının ardından oynadığı Aytemiz Alanyaspor ve Büyükşehir Belediye Erzurumspor maçlarını kazanarak 70 puana ulaşan lider Beşiktaş, ikinci Fenerbahçe'nin 4, üçüncü Galatasaray'ın ise 8 puan önünde bulunuyor.

Ligde 10 galibiyet, 6 beraberlik ve 16 yenilgiyle 36 puan toplayan MKE Ankaragücü ise 13. sırada yer alıyor.

104. randevu

Beşiktaş ile Ankaragücü, 104. lig mücadelesine çıkacak. İki takım arasında geride kalan 103 maçta siyah-beyazlı ekip, 70 galibiyet aldı. Başkent ekibi Beşiktaş'ı 8 defa mağlup ederken, 25 karşılaşma beraberlikle tamamladı. Lig maçlarında siyah-beyazlıların attığı 191 gole, sarı-lacivertliler 68 golle karşılık verdi. Beşiktaş, Süper Lig'in ilk yarısında oynanan maçta rakibini deplasmanda 1-0 mağlup etti.

Eksikler

Beşiktaş'ta sakatlığını henüz atlatamayan Vincent Aboubakar bu maçın kadrosunda yer almıyor. Bir diğer sakat oyuncu Ajdin Hasic'in yanı sıra sezonu kapayan Cenk Tosun da bu müsabakada forma giyemeyecek.

Ankaragücü'nde Endri Çekici kart cezalısı. Gençlerbirliği maçında sakatlanan Torgeir Borven'in tedavisi devam ediyor. Hafif sakatlıkları bulunan Saba Lobjanidze ve Assane Diousse'nin bu maçta forma giymeleri beklenmiyor. Atakan Çankaya ile Ricardo Friedrich'in durumları ise belirsiz. 

Muhtemel 11'ler

Beşiktaş: Ersin, Rosier, Welinton, Vida, N'Sakala, Dorukhan, Atiba, Oğuzhan, Ghezzal, N'Koudou, Larin

Ankaragücü: Korcan, Kitsiou, Kulisic, Sarlija, Pinto, İbrahim, Voca, Paintsil, Alper, Emre, Badji

Editör: TE Bilisim