Avrupa Süper Ligi krizi nedir, ne zaman kuruldu? Avrupa Süper Ligi’ne Galatasaray dahil mi? Soruları sıkça araştırılmaya başlandı. Avrupa Süper Ligi takımları futbol gündeminin ilk sırasına yerleşti. Dünyanın önde gelen kulüpleri, UEFA organizasyonlarından bağımsız olarak kendi ligleri olan Avrupa Süper Ligi'ni kurduklarını duyurdu. Uzun süredir kurulması gündemde olan Avrupa Süper Ligi resmi olarak duyurulmuş oldu. Ligin formatı açıklanırken, gözler UEFA ve FIFA'ya çevrildi. UEFA ve FIFA bu lige katılanlar hakkında sert yaptırımlar alacağını duyurmuştu. Peki, Avrupa Süper Ligi krizi nedir, ne zaman kuruldu? Avrupa Süper Ligi’ne Galatasaray dahil mi? İşte tüm detaylar haberimizde…

AVRUPA SÜPER KRİZİ LİGİ NEDİR, NE ZAMAN KURULDU? AVRUPA SÜPER LİGİ’NE GALATASARAY DAHİL Mİ?

İngiltere, İspanya ve İtalya’dan 12 kulüp uzun süredir konuşulan yeni futbol turnuvası için adımları atmaya başladı. Avrupa Süper Ligi, İngiltere’den Arsenal, Manchester United, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Tottenham Hotspur, İtalya’dan Milan, Inter ve Juventus, İspanya’dan Atletico Madrid, Barcelona ve Real Madrid kulüpleri tarafından oluşturulacak.

AVRUPA SÜPER LİGİ KRİZİ NEDİR, NE ZAMAN KURULDU?

Avrupa kıtasında yer alan üst seviye 12 takımın UEFA’nın Şampiyonlar Ligi formatını reddederek oluşturduğu yeni bir turnuva olan Avrupa Süper Ligi, daha büyük para ödüllerinin dağıtılacağı ve 10 takımdan iki ligin yer alacağı, üst turlarının ise Şampiyonlar Ligi’ne benzeyeceği bir organizasyon.

AVRUPA SÜPER LİGİ’NE GALATASARAY DAHİL Mİ?

Türk futbol kulüplerinin yer aldığı Kulüpler Birliği yeni turnavaya karşı olduklarını belirterek şu açıklamalarda bulundu;

Futbol ailesinin tüm paydaşları için dayanışma ve işbirliğine her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulan bir zamanda, bazı Avrupa kulüplerinin kendi çıkarlarını futbolun ortak çıkarının önüne koyduğunu açıkça ortaya koyan ayrılık planlarını şiddetle kınıyoruz.
Editör: TE Bilisim