23 Nisan hangi güne denk geliyor 2021? 23 Nisan’da koronavirüs yasağı olur mu? Soruları vatandaşlar tarafından sıkça araştırılmaya başlanınca detayları sizler için haberimizde derledik. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na sayılı günler kala veliler ve öğrenciler okullar tatil mi sorusunun cevabını araştırıyor. Hafta için gününe denk gelen 23 Nisan resmi tatil takvimi içerisinde yer aldığı için resmi kurumların ne yapacağı merak konusu oldu. Peki, 23 Nisan hangi güne denk geliyor 2021? 23 Nisan’da koronavirüs yasağı olur mu? İşte detaylar…

23 NİSAN HANGİ GÜNE DENK GELİYOR 2021?

23 Nisan'ın Türkiye'de ulusal bayram olarak kabul edilmesinin nedeni, 1920'de o gün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılmış olmasıdır. 23 Nisan'ın Çocuk Bayramı oluşu yine TBMM'nin açılışıyla ilişkili olmasına rağmen, tamamen ayrı bir bayram olarak gelişmiş ve 1981 yılına kadar da öyle devam etmiştir. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye Cumhuriyeti'nin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin resmi bayram ve tatillerinden biridir.

23 NİSAN’DA KORONAVİRÜS YASAĞI OLUR MU?

23 Nisan 2021 Cuma gününde sokağa çıkma yasağının olup olmayacağı henüz netleşmiş değil. Fakat düzenli olarak uygulanan hafta sonu yasaklarına eklenmesi ve sokağa çıkma yasağının toplam üç gün olması daha önceki bayram günleri ele alındığında şaşırtıcı bir karar olmayacaktır.

Editör: TE Bilisim