AK Parti İl Başkanı Muhammet Şerif Aydın gündemi değerlendirmek amacıyla Ulusal ve Yerel basın ile bir araya gelerek gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu, kentin geleceğine yön verecek ulaşım ve eğitim projeleriyle ilgili iki müjde verdi.

TRAMVAY İHALESİ ÇARŞAMBA GÜNÜ YAPILACAK

Diyarbakır’ın büyüyen bir kent olduğunu ve bu yüzden ulaşım sorunu yaşadığını ifade eden Aydın, tramvay ihalesinin Çarşamba günü yapılacağını açıkladı.

Aydın,” ‘Şehrimizin en büyük sorunlarından olan ulaşım sorununu tedavi edeceğine inandığımız ve uzun yıllardır beklediğimiz tramvay yani raylı sistem projesidir. Valimiz ve Büyükşehir belediye başkanlığımızın da büyük destek ve gayreti ile tramvay yatırımının ön çalışmaları tamamlanmış durumdadır. Çok şükür Çarşamba günü tramvay yatırımının uygulama projesi için ihaleye çıkılacaktır. Uygulama projesinin ihalesinden sonra artık yapım ve inşaat süreci başlayacak ardından da inşallah ilk kazma vurulacaktır. Yerel yönetim ve merkezi yönetimin tüm imkânlarını bir araya getirerek Allah’ın izniyle tramvayı şehrimize kazandıracağız. Tramvay ve raylı sistem projemiz öncelikle Dağkapı ile Eğitim Araştırma Hastanemiz arasındaki 14 km’lik hatta, 23 istasyondan oluşacak olup 2024 yılına kadar tamamen hizmete girecektir. ‘ dedi

ANKARA'NIN BİLKENT'İNE KARŞILIK DİYARBAKIR'IN SURKENT'İ OLSUN”

“Şehrimize kazandıracağımız ve bugün müjdesini vermek istediğimiz bir diğer güzellik de, eğitim alanında yaptığımız çalışmalar ile ilgilidir.” Diyen Aydın, ikinci bir üniversite için çalışma yaptıklarını kaydetti.

Aydın, ”Diyarbakır’ımız da üniversite olarak sadece Dicle Üniversitesi bulunmakta olup mevcut öğrenci kapasitesi 29 bin civarındadır. 595 bin nüfuslu Elazığ’da 41 bin üniversite öğrencisi, 758 bin nüfuslu Erzurum’da 73 bin üniversite öğrencisi eğitim görürken; sadece 112 bin lise öğrencisinin bulunduğu 1 milyon 700 bin nüfuslu şehrimizde 1 üniversite ve 29 bin üniversite öğrencisi ile yükseköğretimin sürdürülebilir olmadığı ortadadır. Bu kapsamda en azından ikinci bir üniversitenin kurulması çok önemli ve acil bir ihtiyaç olarak önümüze çıkmaktadır. Bu nedenle şehrimizdeki ve Batıdaki şehrimize sevdalı bazı dostlarımızın ortak paydada buluşturmak suretiyle Diyarbakır’ımıza vizyon, misyon, nitelik ve kampüs olarak yakışır bir vakıf üniversitesinin Kayapınar ilçemizde kurulması için çalışmalar yapmaktayız.

Bu konudaki parolamız da şudur: “Ankara’nın Bilkent’ine karşılık Diyarbakır’ın da Surkent’i olsun” diyoruz. Vakıf üniversitesi olarak kurulacak olan Surkent Üniversitesi ilimizin dışında bölge illerimize de hitap edecek, ideolojik paradigmalardan uzak ve eğitim odaklı, Batıda ki gözde üniversiteler standardında kaliteli bir eğitim yuvası olacaktır.’ Diye konuştu.

"GAYRETLERİMİZ SONUCU HASTALIĞI YENECEĞİZ"

Basın Toplantısında aşının önemine vurgu yapan Aydın ‘Bildiğiniz üzere; Hükümetimiz, artan vaka ve vefat sayıları nedeniyle Ramazanla birlikte kısmi kapatma ve sokağa çıkma tedbirlerini attırmış durumda. Muhtemelen bayram sonrasına kadar devam edecek olan bu sıkı tedbirlerin, vatandaşlarımızın da desteği ile hastalığın seyrini durduracağına ve yaz aylarımızın görece daha rahat koşullarda geçeceğine inanıyoruz. Hastalıkla temel mücadelenin Maske, Mesafe ve Temizlik ötesinde Aşı ve Aşılanma oranlarının yükselmesi ile yapılabileceği artık herkesçe kabul gören bir gerçek haline gelmiş durumdadır.

Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Hükümetimiz, hem aşılanma oranının Ülkemizde hızla yükseltilmesi, hem de yerli aşı üretimimizin tamamlanması için çok büyük bir gayret içerisindedirler. Bu çalışmaların ve gayretlerin sonucunda hastalığı yeneceğimize ve sonbahar ile birlikte normal hayatlarımıza döneceğimize inanıyoruz. “dedi. ilimizde aşı sırası geldiği halde yaptıranların oranının %44 olduğunu söyleyen Aydın, aşı yaptırmayan ,%56 oranında vatandaşlarımız olduğunu ve bu durumun Diyarbakır'ın hastalıkla olan mücadelesine ciddi zararlar verdiğini ifade etti.

Editör: TE Bilisim