55 yaş üstü aşılama ne zaman yapılacak? 55 yaş ve üstü aşı ne zaman? Soruları vatandaşlar tarafından sıkça araştırılmaya başlandı. Koronavirüsle mücadele kapsamında ülke genelinde 20 milyonu aşan aşı çalışmaları devam ediyor. Sırası gelen vatandaşların aşı yaptırmasıyla 55 yaşın ne zaman aşı olacağı konusunda son dakika açıklamasında bulunan Bakan Koca sonrasında arama motorlarında 55 yaş üstü aşılama ne zaman yapılacak? 55 yaş ve üstü aşı ne zaman? Soruların yanıtı araştırılmaya başlandı. İşte tüm detaylar haberimizde…

55 YAŞ ÜSTÜ AŞILAMA NE ZAMAN YAPILACAK? BAKAN KOCA AÇIKLADI!

Sağlık Bakanı Koca aşılamada yeni safhaya geçildiğini duyurarak sıranın 55 yaş üstüne geldiğini bildirdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kovid-19 aşı programında yeni bir safhaya geçildiğini, 55 yaşından büyüklere aşı sırasının geldiğini belirtti.

Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bugün itibarıyla aşılama programında yeni bir safhaya geçiyoruz. Aşılamada sıra 55 yaşından büyüklere geldi. Sırası gelen vatandaşlarımızı aşı olmaya davet ediyorum. Aşı programımız tedarik koşullarına bağlı olarak kararlılıkla sürecek." ifadelerini kullandı.

AŞI RANDEVUSU NASIL ALINIR?

Aşı randevusu MHRS ve e-Nabız üzerinden oluşturulabiliyor. Aşı randevusu aynı zamanda telefon ile de alınabiliyor. MHRS Alo 182 hattını arayarak aşı randevularını alabiliyor. Aşı durumu sorgulamak için aralarda boşluk bırakarak AŞI, T.C. kimlik numarası, T.C. kimlik seri numarası son 4 hanesi 2023'e kısa mesaj atılıyor.

Editör: TE Bilisim