İngiliz basınında yer alan haberlere göre Chelsea ve Manchester City'nin,  Avrupa Süper Ligi'nden çekilmeye hazır olduğu ifade edildi. İki İngiliz kulübünün UEFA ile görüşmelere başladığı, iddiaya göre Chelsea ve Manchester City'nin Süper Lig konusunda tereddütler yaşadığı belirtildi.

İNGİLİZ HÜKÜMETİ BASTIRIYOR

İngiliz hükümet sözcüsü Max Blain, "Avrupa Süper Ligi'ni durdurmak için herkesle konuşmaya istekliyiz. İspanya ve İtalya'daki mevkidaşlarımızla görüşmek istiyoruz. Bu ligi istemiyoruz ve bunda çok netiz. İngiliz kulüplerini kararlarından geri atmalarını memnuniyetle karşılarız" ifadelerini kullandı.

SPOR BAKANI: "HER ŞEYİ YAPACAĞIZ"

İngiltere Spor Bakanı Oliver Dowden, konuyla ilgili olarak, "UEFA ve İngiltere Futbol Federasyonu ile görüştük. Avrupa Süper Ligi'ne katılımlarını engellemek için her şeyi yapacağız. Yönetişim reformundan, rekabet hukukuna ve futbolun kurallarına kadar her şeyi inceliyoruz. Futbolu korumak için ne gerekiyorsa yapacağız." açıklamasını yaptı.

VELİAHT PRENS WILLIAM: "ZARAR VERECEK"

İngiltere Futbol Federasyonu Başkanı da olan Cambridge Dükü Veliaht Prens William, "Avrupa Süper Ligi futbola zarar verecek. Şimdi, her zamankinden daha fazla tüm futbol topluluğunun değerlerini korumalıyız. Taraftarların Avrupa Süper Lig hakkındaki endişelerini anlıyorum." ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim