Sokağa çıkma yasağı cezası sorgulama nasıl yapılır? Sorusu sokağa çıkma yasağını çiğneyen vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Koronavirüs önlemleri ve tedbirleri kapsamında son alınan kararla birlikte 20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkma saatlerine kısıtlama getirilmişti. Sokağa çıkma yasağına uymayanlara ceza kesiliyor. Yasağa uymayanlar ve ceza kesilen vatandaşlar cezaların nereye yatırılacağını da merak ediyor. Ceza sorgulama ile ilgili detaylar haberimizde…

Sokağa çıkma cezası ne kadar?

Sokağa çıkma yasağını çiğneyen vatandaşlara, öncelikle kolluk kuvvetleri tarafından uyarı verilecek ve eğer yardıma ihtiyaçları varsa yardım edilecektir. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yaptığı açıklamaya göre, güvenlik güçlerinin yaptığı uyarılara rağmen sokakta olmaya devam eden vatandaşlara para cezası uygulanacak. Bu ceza 3186 TL olarak belirlendi. 

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI CEZASI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Kolluk birimleri tarafından kesilen sokağa çıkma yasağı cezaları mal müdürlüklerine ya da süreksiz vergi tahsilatına yetkili vergi dairelerine ödenebiliyor. İdari para cezası belediye tarafından düzenlemişse belediye birimlerine ödenmesi gerekiyor.

Sokağa çıkma yasağı nedeniyle ceza alanlar e- Devlet üzerinden sorgulama yaparak cezanın detaylarını öğrenebiliyor. Eğer ki sokağa çıkma yasağında, yasağa uymayı uyarıları dinlemeyip ceza almışsanız bunu şuradan inceleyebilirsiniz: 

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI CEZASI SORGULAMA EKRANI

Editör: TE Bilisim