İstanbul Taksim'de yapımı devam eden cami inşaatında sona gelindi. Yüzde 99'u tamamlanan caminin Ramazan ayının son cuma günü ibadete açılması planlanıyor. Camide en son yapılan çalışmalarda ise 20 metre yüksekliğinde 12 metre çapındaki dev avizesi ile 7 metre yüksekliğindeki kapısının kasası takıldı.

DESTEK MESAJLARI GELİYOR

Siyasi yaşamı boyunca Taksim’e bir cami yapılması arzusunu dile getiren merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hoca’nın hayali gerçekleşiyor. Camiye verilecek ismin ne olacağı kamuoyunda merak edilirken Diriliş Postası olarak “Prof. Dr. Necmettin Erbakan” adını teklif etmiştik. Sosyal medya üzerinden destekte bulunan vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığını etiketleyerek mesajlar attı.

“HÜKÜMET HOCAMIZIN HAYALİNİ YAŞATACAK”

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Sur eski Belediye Başkanı Cemal Toptancı, “Sn. Cumhurbaşkanım Diriliş Postası’nın gözlerimizi yaşartan bu önerisi, inşallah zat-i âlinize ulaştırılır. Çok yerinde ve güzel teklif.” dedi. Destek mesajı atan bir Twitter kullanıcı, “Taksim’de yapılan camiye Merhum Erbakan Hocamızın isminin verilmesi çok isabetli bir karar olur. Erbakan Hocamızın hayaliydi, inşallah hükümet hocamızın hatırasını yaşatacak.” diye konuştu.

Teklifimize destekte bulunan başka bir kullanıcı ise, “Erbakan Hoca’nın hayali Taksim’e cami yapmaktı. Talebesi Erdoğan yaptı. Bu isim tam isabet.” ifadelerini kullandı

Editör: TE Bilisim