Trendyol kargo fiyatları konusunda, belirlenmiş olan sabit ücretlerden söz etmek mümkün değildir. Çünkü bu platform aracılığı ile satın alınabilecek pek çok ürün mevcuttur. Ürünlerin boyu, eni ve gramajı ise kargo fiyatlarını belirleyen temel ölçülerdir. Yani Trendyol’da kargo ücretleri, diğer online alışveriş platformları için de geçerli olduğu gibi alınan ürüne bağlıdır. Yani her ürün için farklı kargo ücretleri söz konusudur.

Trendyol Kargo Ücreti Nerede Yazar?

Trendyol’un kargo ücretleri bir ürün sepete eklenerek satın alma işlemleri başlatıldıktan sonra e – fatura halinde görünür. Yani sipariş tutarı ile birlikte (eğer varsa) kargo ücreti de satın alma ekranında görünecektir. Alınan ürünün kargo ücretini öğrenmek için herhangi bir siteye girip sorgulama yapmaya ya da satıcı ile irtibat kurmaya gerek yoktur.

Trendyol’da Kaç Lira Üstü Kargo Bedava?

Trendyol bedava kargo kampanyaları zaman içinde değişiklik göstermektedir. 2021’in Nisan ayı itibariyle her 50 TL ve üzeri alışveriş için kargo ücretleri bedavadır. Fakat bu kampanya sınırı daha önce 70 TL, 80 TL, 100 TL gibi değerlere de çıkabilmişti. Söz konusu kampanya sınırları, alışveriş dönemlerine ve ürünlere gelen taleplere bağlıdır. Bundan dolayı şu an geçerli olan indirim kampanyasının 1 ay sonra da aynı şekilde geçerli olacağını söylemek zordur. Konu hakkında güncel bilgi almak için Trendyol platformundaki ürünleri sık sık takip etmek gerekir.

Trendyol’da Kapıda Ödeme Var Mı?

Kapıda ödeme uygulaması pek çok müşterinin tercih ettiği güvenli bir yöntemdir. Fakat Trendyol kapıda ödeme hizmeti sunmaz. Eğer bu platformdan bir ürün satın almak istiyorsanız, kendi adınıza düzenlenmiş bir banka kartının bilgilerini kullanarak internet üzerinden ödeme yapmanız gerekir. Yani Trendyol’da kapıda ödeme seçeneği mevcut değildir. Ayrıca bir banka kartına sahip olmadan bu site üzerinden alışveriş yapılamaz.

Trendyol İade Kargo Ücreti Alıyor Mu?

Trendyol kargo iade ücreti alınan ve alınmayan durumlardan söz etmek mümkündür. Eğer kargonun belli miktardaki alışverişler dolayısıyla bedava olduğu bir durumda iade gerçekleşir ise, kampanya şartının bozulması kargo ücretinin alınacağı anlamına gelir. Örneğin 50 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedavayken 1 adet 40 TL’lik ürün, 1 adet 20 TL’lik ürün alan kişinin ödeyeceği ücret, (bedavaya geldiği için) kargo ücreti haricinde 60 TL’dir. Fakat 20 TL’lik ürün iade edilirse bu durumda ödenecek olan 40 TL’ye kargo ücreti de eklenir.

Ayrıca teslim alınan ürünlerin bozulmamış, ambalajı yırtılmamış ya da kullanılmamış olması halinde tekrar firmaya iade edilmesi mümkündür. İade edilecek ürün eğer iade şartlarını sağlıyor ise herhangi bir ödeme yapılmadan işlem gerçekleştirilebilir.

Trendyol Kargo İadesi Nasıl Yapılır?

Trendyol kargo ücreti ödemeden iade yapma olanağı sunan bir platformdur. Eğer ürün kullanılmamış ise iade işlemi gerçekleştirilebilir. Bunun için ilk olarak Trendyol’un mobil uygulaması açılmalıdır. “Hesabım” seçeneğinden “Siparişlerim” bölümünü açtıktan sonra “Detaylar” seçeneği bulunmalıdır. Bu seçenek, söz konusu siparişin bazı detaylarını görüntülemek ya da iade talebi oluşturmak için kullanılır.

Daha sonra iade sebebini ve kargo tercihini gerçekleştirmek gerekir. Ekranda bulunacak olan iade kargo kodunu not almak gerekir. Daha sonra ürün fişini ürün paketine koyarak ilgili kargo firmasının şubesine gidilmelidir. İade işlemi sırasında iade kargo kodu bilgisi gerekeceği için bu bilgiyi kesinlikle temin etmek şarttır. Zaten Trendyol sistemine tanımlı olan e – posta adresine de söz konusu kod gönderilir. Bu şekilde kargo iade ücreti ödemeden işlem yapmak mümkündür.

 

 

Editör: TE Bilisim