Sümeyye Aksu / Özel Haber

Türkiye'nin askeri İHA (İnsansız Hava Araçları) ve SİHA (Silahlı İnsansız Hava Araçları) alanında dünyanın önde gelen ülkeleri arasına girdiği birçok ülke ve çok sayıda savunma endüstrisi analisti tarafından dile getirilmiştir. Askeri İHA- SİHA alanında dışa bağımlı kalmak istemeyen Türkiye'nin imalata başlamasıyla büyüyen sektör, bugün ileri teknolojileri kullanan araçlar üretiyor. Türkiye’nin özellikle son zamanlarda sergilediği kabiliyetlerle dikkat çeken yerli ve milli İHA-SİHA sistemleri geçmişten bugüne yaşananların da bir aynası. Bu kapsamda Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ’nin ( TUSAŞ) İHA ve SİHA’lardaki başarıları ayrıca dikkati çekiyor. TUSAŞ’ın, İHA ve SİHA'lardaki başarı yolculuğunun kilometre taşlarını Diriliş Postası olarak sizler için derledik.

TÜRKİYE’NİN GÖKYÜZÜNDEKİ MARKASI: TUSAŞ

Türkiye’nin özellikle askeri havacılık alanındaki en önemli kurumlarından biri olan TUSAŞ, T129 ATAK ve GÖKBEY helikopterleri, Milli Muharip Uçak (MMU), ANKA ve AKSUNGUR İnsansız Hava Aracı (İHA), HÜRKUŞ ve HÜRJET uçakları gibi birçok kritik sistemin geliştirilmesi ve üretimini üstleniyor. Uydu alanında da çalışmalar yürüten TUSAŞ, aynı zamanda daha önce Türk Hava Kuvvetleri için üretimini gerçekleştirdiği F-16 uçaklarını günümüzde de modernize ediyor.

İHA-SİHA’LARA SAHİP ÜLKELERİN ÜSTÜNLÜĞÜ

Sivil havacılık alanında da çalışmalar yürüten TUSAŞ, aynı zamanda F-35 savaş uçağı ve A400M nakliye uçağı gibi uluslararası projelerin de üretim ortakları arasında bulunuyor. Türk İHA ve SİHA’larına giden kilometre taşlarına bakmadan önce bazı noktaları yeniden hatırlamakta fayda var. İHA ve SİHA’lar görev türleri, ağırlıkları, motorları, kanat tipleri ve menzillerine göre değişebiliyor. Bu değişimlere göre de söz konusu hava aracına sınıfl andırma yapılıyor. Yakın zamanda bu görevlerden çok daha fazlasını, etkin ve düşük maliyetle yürütebileceklerini de düşünürsek, bu teknolojiye sahip ülkelerin diğerlerine oranla ne denli bir üstünlüğe kavuşabildikleri net şekilde görülüyor.

DÜNYANIN HER YERİNDEN TALEP VAR

Hürkuş yeni nesil eğitim uçağı

Yeni Nesil Temel Eğitim Uçağı (HÜRKUŞ) Geliştirme Programı, Mart 2006’da Savunma Sanayii Müsteşarlığı ile TUSAŞ arasında imzalanan anlaşma ile yürürlüğe girmiştir. Gece ve gündüz görev yapabilme kabiliyetine sahip Hürkuş eğitim uçağı ile intibak, görerek, aletli uçuş, seyrüsefer, gece ve kol uçuşu eğitimleri yapılabilecektir. Adı Türk Pilot ve Mühendis Vecihi Hürkuş'tan esinlenerek verilmiştir. Hürkuş eğitim uçağı projesi çerçevesinde, özgün bir eğitim uçağı prototipinin tasarlanması, geliştirilmesi, test ve doğrulamasının yapılması, üretiminin ve sertifikasyonunun gerçekleştirilmesi, ve sisteme ait teknik veri paketinin oluşturulması hedeflenmiştir.

ANKA-Türkiye'nin İHA'sı

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) mühendisleri tarafından tasarlanan ve birçok yerli alt yüklenici firmanın da görev aldığı Anka, montajı ve üretimi tamamlanarak 16 Temmuz 2010'da hangardan çıkarıldı ve motoru çalıştırıldı.30 Aralık 2010'da ilk uçuşunu gerçekleştiren Anka, geçen sürede kendi kategorisinde dünyanın en iyi operatif sistemi olma hedefiyle sürekli geliştirildi.Gelişim sürecindeki en önemli aşamalardan biri uydudan kontrol yeteneği kazandırılması oldu. Orta irtifa uzun havada kalışlı İHA sistemi Anka, uydu yeteneğine sahip Türkiye'nin İHA'sı olarak kullanıma sunuldu.Uydudan kontrol kabiliyetiyle görüş hattı ötesinde, gece ve gündüz şatlarında otonom uçuş ve seyrüsefer yapabilen Anka-S, sınır güvenliği ve terörle mücadele harekatlarında etkin olarak kullanılıyor.

Gökbey-Özgün helikopter programı

T-625 Gökbey, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Sivil havacılık alanlarında kullanılması amacıyla Türkiye’nin coğrafi ve iklim koşullarına göre Türk mühendisleri tarafından tasarlanan, geliştirilmekte olan ve TUSAŞ tesislerinde üretilen genel amaçlı helikopterdir. TS1400’ün üretiminde imalat ve malzeme teknolojisi alanında pek çok ilke imza atıldı.

Anka-Aksungur: Üretilen en büyük hava aracı

TUSAŞ Aksungur, TUSAŞ tarafından Türk Silahlı Kuvvetleri için geliştirilmekte olan bir insansız hava aracıdır. Uçak gövdesi, kanat ve iniş takımları program için yeni geliştirilirken, yeni İHA özellikle iç sistemler ve aviyonikler açısından Anka ailesiyle ortak özelliklerini devam ettirmektedir. Aksungur TUSAŞ'ın bugüne kadar ürettiği en büyük hava aracıdır. Uzun süreli gözetleme, istihbarat, deniz devriyesi görevleri veya İnsansız hava muharebe aracı olarak kullanılmak üzere tasarlanmıştır.

TF-X–MMU (Milli Muharip Uçağı) 5 Nesil jet muharip uçak projesi

TF-X, TUSAŞ tarafından geliştirilen ve Türkiye’nin 2020’li yıllarda seri üretim aşamasına getirmeyi planladığı beşincİ nesil jet muharip uçak projesidir. Jet eğitim uçağı projesi kapsamında Hürjet, avcı uçağı projesi kapsamında da TUSAŞ MMU geliştirilmektedir. Stockholm Barış Araştırmaları Enstitüsü (SIPRI) tarafından açıklanan 2020 yılı raporuna göre, korona krizine rağmen askeri harcamalar dünya çapında artış gösterdi.

T-129 ATAK-Çok amaçlı görevler için tasarlandı

T-129 ATAK, ATAK programı çerçevesinde Türk Silahlı Kuvvetleri için Türkiye’nin coğrafi ve iklim koşullarına göre tasarlanan, TUSAŞ ve AgustaWestland ortak üretimi taarruz ve taktik keşif helikopteri. Helikopter 269 km/s hıza ulaşabilirken, 6,096 m yüksekliğe çıkabilmektedir. T-129, yakın hava desteği görevleri ve çok amaçlı görevler için iki farklı tipte tasarlandı.

GÖKYÜZÜNDEKİ GÜCÜNE GÜÇ KATIYOR

Yeni üye, göklerdeki yerini aldı. Yerli ve milli imkanlarla üretilen ATAK helikopterinin Faz-2 versiyonu emniyet teşkilatının envanterine katıldı. Terörle mücadelede yeni bir sayfa açan yerli T-129 ATAK Taarruz helikopteri, yüksek irtifada performansıyla Türk polisinin gökyüzündeki gücüne güç katıyor. Türk polisi, dünyada taarruz helikopterine ve taarruz pilotlarına sahip tek teşkilat.

Editör: TE Bilisim