Fransa’da geçtiğimiz hafta cuma günü Rambouillet’te polis merkezi çalışanı 49 yaşındaki bir kadının Tunus asıllı bir saldırgan tarafından bıçaklanarak öldürülmesi sonrası tansiyon yükseldi. Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron olay sonrası yaşananlarla ilgili üzüntüsünü dile getirse de, bu aşırı sağcı cephedeki isimleri pek tatmin etmedi. Ulusal Cephe Partisi’nin lideri Marine Le Pen, Macron’a ağır eleştiri yöneltirken, emekli askerlerin yayınladığı bir mektup Fransız kamuoyunun gündemine bomba gibi düştü.

MACRON'A GÖZDAĞI 

Mektupta Fransa’nın İslamcılık tehdidi altında olduğunu öne süren askerler, “Fransa tehlikede. Birkaç ölümcül tehlike onu tehdit ediyor. Emekli olsak bile, biz Fransa’nın askerleri olarak güzel ülkemizin karşılaştığı tehditlere karşı kayıtsız kalamayız” ifadelerini kullanılmıştı.

Cumhurbaşkanı Macron'a bu kaosu engellemezse iç savaş çıkacağı ve ölümlerden sorumlu olacağı uyarısı yapılmıştı.

E-BİLDİRİYİ İMZALAYANLARA YAPTIRIM SİNYALİ

Daha önceki açıklamasında e-bildiriyi "sorumsuzluk" olarak nitelendiren Fransa Savunma Bakanı Florence Parly, metni imzalayanlara cezai yaptırım sinyali verdi. AFP'nin haberine göre, 25 emekli generalin e-bildirisini imzalayan aktif görevdeki askerler yaptırımlarla karşılaşabilir. Parly, halihazırda görev yapana askerlerin siyasi açıdan tarafsız kalmalarını gerektiren yasayı çiğnedikleri için cezalandırılacağı konusunda uyardı.

Editör: TE Bilisim