Dünya Sağlık Örgütü'nün resmi internet sitesinden " Koronavirüs ve Alkol" başlıklı bilgilendirme ve uyarı metni yayınladı.  Yayınlanan açıklamada alkol tüketiminin bağışıklık sistemini zayıflatması nedeniyle  salgın sürecinde kullanımının bulaş riskini artırdığı bildirildi.

"ALKOLDEN TAMAMEN KAÇININ"

Açıklamada alkol tüketiminin bağışıklık sistemi üzerinde olumsuz bir etkiye sahip olduğu belirtilirken "Kendi bağışıklık sisteminizi zayıflatmamak için alkolden tamamen kaçının ve başkalarının da sağlığını riske atmayın. Doğru karar verebilmek ve salgına karşı tetikte kalabilmek için ayık kalın. " denildi. 

AKUT SOLUNUM SIKINTISINA NEDEN OLABİLİR 

Alkol tüketiminin kişilerde sigara tüketimini de artırdığı vurgulanan açıklamada aşırı alkol kullanımının akut solunum sıkıntısı sendromuna yol açabileceği bilgisine yer verildi. Açıklamada çocuklar ve gençler için de "Çocukların ve gençlerin alkole erişimi olmadığından ve alkol almadıklarından emin olun." şeklinde uyarıda bulunuldu. 

"PARANIZI SAĞLIKLI GIDALARA YATIRIN"

Dünya Sağlık Örgütü potansiyel olarak evde alkol stoklamasından kaçınılması gerektiğini söyledi. Açıklamada sağlıklı gıda yönelimine şöyle teşvik edildi:

"Zamanınızı ve paranızı sağlığınızı koruyacak ve bağışıklık sisteminizi güçlendirecek besleyici yiyeceklere ayırın. Alkol beslenmenizin bir parçası değildir ve alışveriş listenizde öncelikli olmamalıdır."

Editör: TE Bilisim