Oruç tutamayanlar günlük ne kadar para vermeli? 2021 fidye ne kadar? Soruları vatandaşlar tarafından sıkça araştırılıyor. Ramazan ayında çeşitli neden ve sebeplerle oruç tutamayan vatandaşlar oruç için verilen günlük ödeme olan fidyenin ne kadar olduğunu merak edip sıkça araştırmaya başladı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl farklı ücret olarak belirlenen fidyenin ne kadar olduğu hakkında merak edilenleri sizler için haberimizde derledik. Peki, Oruç tutamayanlar günlük ne kadar para vermeli? 2021 fidye ne kadar? İşte detaylar…

ORUÇ TUTAMAYANLAR GÜNLÜK NE KADAR PARA VERMELİ?

Ramazan fidyesi zekat verilen kişilere verilebilir. Yani bireyin kendi torunu veya çocuğuna fidye vermesi mümkün değildir. Bunun yanında dedeye, anneye, babaya, büyük anneye, toruna, hanıma, evlada fitre verilmez. Eğer gelin, damat, kayınvalide, kayınpeder, üvey çocuk ve kayınbirader gibi kan bağı olmayan akrabalar fakir ise onlara verilebilir. Hala, dayı, amca, teyze gibi kan bağı olan akrabalara fitre vermek daha çok sevaptır.

2021 FİDYE NE KADAR?

Din İşleri Yüksek Kurulu, 2021 yılı Ramazan ayının başlangıcından 2022 yılı Ramazan ayının başlangıcına kadar olan süre için fitre miktarının günlük 28 TL olarak belirlendiğini açıkladı. Belirtilen meblağ, nakdi olarak verilebileceği gibi gıda vb. maddelerden ayni olarak da verilebilir.

Editör: TE Bilisim