Son dönemde İslam karşıtlığıyla sık sık gündeme gelen Fransa'da ırkçı bir saldırı daha meydana geldi. Fransa'nın doğusunda bulunan Franche-Comte bölgesinde yaşayan Adil Sefrioui ırkçı bir Fransız tarafından saldırıya uğradı. 

ÖNCE ÇOCUKLARININ FOTOĞRAFINI ÇEKTİ 

Dole kentinde yaşayan Sefrioui, 21 Nisan'da eşi ve çocuklarıyla birlikte evdeyken, evinin önünde oynayan 7 ve 12 yaşındaki çocuklarının fotoğraflarını çeken yaşlı bir yabancıya bunun nedenini sordu.

Çektiği fotoğrafları silmesini isteyen Sefrioui'ye "Bugün kaportanın altına gireceksin bicot" (Araplara söylenen ırkçı bir hakaret) diyerek elindeki kamerayla saldıran yaşlı adam, uzaklaşmamakta ısrar etti.

BURNU VE PARMAĞI KIRILDI

Irkçı hakaretlerini sürdüren yaşlı adam aracından çıkardığı bijon somunu ile Sefrioui'yi tehdit etti ve ardından üzerine aracını sürdü. Ezilmekten son anda kurtulan Sefrioui'nin burnu ve parmağı kırıldı.

Olayın görüntülerini Sefrioui'nin eşi cep telefonuyla kaydetti ve sosyal medyada paylaştı.

SALDIRGAN YARGILANACAK

İki gün polis gözetiminde tutulduktan sonra 29 Nisan Perşembe günü Lons-le-Saunier savcılığına sevk edilen 72 yaşındaki saldırgan, 28 Mayıs'ta kentteki ceza mahkemesinde silahla kasıtlı şiddet ve ırkçı hakaret suçlamalarıyla yargılanacak.

TEPKİ GÖSTERMEYEN BAKAN ELEŞTİRİLDİ

Saldırgana Sefrioui'nin evine yaklaşma yasağı konulurken Sefrioui'ye ise 30 gün iş göremez raporu verildi. Sosyal medyada, Fransa'da Vatandaşlık İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Marlene Schiappa'nın Sefrioui'ye yönelik saldırıya tepki göstermemesi eleştirildi.

Editör: TE Bilisim