A101, BİM, ŞOK ne zaman kapanıyor? Zincir marketlerin çalışma saatleri nasıl? Soruları vatandaşlar tarafından sıkça araştırılmaya başlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamayla ülke genelinde tam kapanma olan sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. 17 gün sürecek olan kısıtlamalarda zincir marketlerin çalışma saatleri vatandaşlar tarafından sıkça araştırılınca detayları sizler için araştırdık. Peki, A101, BİM, ŞOK ne zaman kapanıyor? Zincir marketlerin çalışma saatleri nasıl? İşte tüm detaylar haberimizde…

A101, BİM, ŞOK NE ZAMAN KAPANIYOR? ZİNCİR MARKETLERİN ÇALIŞMA SAATLERİ NASIL?

Bir önceki genelgede de sokağa çıkma kısıtlamasındaki sürelere uymak için tüm işyerlerinin (istisna getirilenler hariç) çalışma saatleri hafta içi günlerde 07.00-18.00 saatleri arası olarak açık kalması belirlenmişti. Bugün marketler, 18.00'a kadar açık tutulacak. Yarın itibariyle ise 10.00'da açılıp 17.00'a kadar açık kalabilecek.

ZİNCİR MARKETLERİN ÇALIŞMA SAATLERİ NASIL?

Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günlerde bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılar 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek, vatandaşlarımız zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine en yakın bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılara gidip gelebilecektir.

Aynı saatler arasında bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi, tatlıcılar ve online sipariş firmaları evlere/adrese servis şeklinde de satış yapabileceklerdir.

Yukarıda belirtilen uygulama zincir ve süper marketler için haftanın altı günü geçerli olacak, zincir marketler pazar günleri kapalı kalacaktır.

Editör: TE Bilisim