Passolig fiyatları, Türkiye’deki aktif takımlar değişken fiyatlara sahiptir ve 2021 yılı için Passolig kart fiyatları şu şekilde belirlenmiştir:

  • Beşiktaş ve Galatasaray 48.5 TL,
  • TFF logolu Passolig Kart ve logosuz Passolig Kart 48.5 TL,
  • Fenerbahçe 48 TL,
  • Trabzonspor 40.50 TL,
  • Ankaragücü 36 TL,
  • Bursaspor 35 TL,
  • Geri kalan takımların kartları da 27.5 TL.

Passolig Nedir?

Passolig sistemi, bir elektronik bilet sistemidir ve Türkiye’de varlığını 19 Nisan 2014’ten beri sürdürür. Türkiye Futbol Federasyonu tarafından, sporda şiddeti azaltmak amacıyla yürürlüğe konmuştur. Passolig’in kullanılmaya başlamasıyla kağıt yani basılı bilet devri de son bulmuştur. Passolig üyeleri passolig kartlarıyla maç biletlerini kolaylıkla alırlar. Passolig sahibi olmayan bireyler bilet alamaz ve stadyuma giremez.

Passolig Kart Çeşitleri Nelerdir?

Passolig kartı türleri, Türkiye’de 3 farklı şekilde kullanılır:

  • Passolig Kredi Kartı: Maçlara girişle beraber normal kredi kartı görevi de gören kart türüdür. Kredi kartı kullanıldıkça üyesi olunan kulübe de bağış yapılmış sayılır.
  • Passolig Banka Kartı: Stadyuma girişle beraber banka kartı işlevi de olan kart türüdür.
  • Passolig Cüzdan: Bu kart türü içine bakiye yükleyerek kullanılır. Maçlara giriş özelliğinin yanında market alışverişi gibi normal alışverişlerde de kullanılır. 

Passolig Müşteri Hizmetlerine Nasıl Ulaşılır?

Passolig İletişim Merkezi’ne -0850 724 33 44- numaralı telefondan ulaşım sağlanır ve çeşitli konulardaki şikayetler alnınır. Passolig sorumlu kişisi olarak karşımıza Alternatif Satış Kanalları ve İletişim Merkezi çıkmaktadır.

Passolig Üzerinden Bilet Nasıl Alınır?

Passolig Kartı ile bilet alma, Passolig’in resmi internet sitesinden (https://www.passolig.com.tr/nasil-bilet-alirim-video) yapılır. İlgili maçı, tribüni, kişi sayısı ve koltuk numarasını seçtikten sonra ödeme yaparak işlem tamamlanır. Passolig kartınızın limitinin yetersiz olması durumunda banka veya kredi kartından para aktarma işlemi yapılır. İşlemizin onayından sonra biletleriniz görüntülenir. Passolig kullanıcılarının biletlerini iptal etme ve değiştirme hakları da vardır.

Passolig Nasıl Alınır ?

Passolig sahibi olmak için iki farklı yöntem bulunmaktadır:

  • 1. Yöntem: “Passo Mobil “ uygulamasını edinerek Passolig kartı için başvuru oluşturup, daha sonra ilgili adımları izleyerek Passolig sahibi olabilirsiniz. Kart tipiniz seçilip ödemeniz tamamlandıktan sonra Passolig kartınız 3 iş günü içinde kurye aracılığıyla tarafınıza teslim edilir.
  • 2. Yöntem: www.passolig.com.tr adresinden hemen al seçeneği ile başvuru formunu doldurup profilinizi telefon güvenliği ile sağladıktan sonra ilgili adımları tekrarlayarak Passolig kartı teslim alınabilir.  

Passolig Üyelik Yenileme Nasıl Yapılır?

Passolig üyeliği aktif olarak kullanımlarda iptal edilmediği sürece her sene tekrar eder. Üyelik yenileme ücreti, kişinin sahip olduğu kart ücretiyle aynıdır ve bunun haricinde üyeden herhangi bir tutar talep edilmez.

Passolig Kart Yenileme Nasıl Olur?

Passolig kart da üyelikle aynı mantıkta işlemeye devam eder. Eğer kişisel bilgilerde değişiklik yapılmaz ve üyelik iptali söz konusu edilmezse kart da üyelikle beraber her yıl otomatik olarak yenilenir.

Passolig Kartı İle Maçlara Nasıl Girilir?

Passolig Kartı ile maçlara giriş, kartın turnikelere okutulmasıyla olur. Kart sahibinin yanında değilse, Mobil uygulamasından edinilen QR Kod okutularak geçiş sağlanır. Eğer Passolig Kartı alınmış ancak henüz sahibine ulaşmamışsa, şahsın cep telefonuna indirilen uygulamadaki “cep telefonu ile maça giriş” özelliği kullanılarak maça girilir. Bu yöntemin yanında stadyumların yanında bulunan gişelerden “Tek Kullanımlık Pass Card” temin edilerek de maçlara giriş yapılır.

Passolig Kartı ile Hangi Maçlara Girilir?

Farklı logolu Passolig kartı ile bu liglere girilebilir:

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim