CHP’ye yakınlığıyla bilinen Halk TV, CHP İstanbul İl Başkanı  Canan Kaftancıoğlu’nun sözde Ermeni soykırımını kabul eden tweetini haberleştirmişti. Ancak Kaftancıoğlu’nun skandal tweetini haberleştiren Halk TV’nin daha sonra bu haberi sildiği ortaya çıktı.

1915 OLAYLARINA DESTEK

Canan Kaftancıoğlu, 24 Nisan 2012 tarihinde Twitter'dan Türkiye'yi hedef alan paylaşımında "Tarihte bugün: Ermeni Soykırımı başladı. Katledilen Ermeni vatandaşlarımızı anıyoruz. 19.15'te Taksim’de" ifadelerini kullandı.

Halk TV ise 13 Ocak 2018 tarihinde "Canan Kaftancıoğlu'ndan Ermeni Soykırımı iddialarını kabul eden tweet!" başlıklı haberi ile Canan Kaftancıoğlu'nun söz konusu paylaşımına tepki gösteren bir haber yayınladı.

PAYLAŞIM VE HABER SİLİNDİ

Halk TV’nin söz konusu haberi, gazetenin resmi Twitter hesabından da paylaşıldı.

Ayrıca twit paylaşımının ve haberin Halk TV tarafından silindiği ortaya çıktı. CHP’li Canan Kaftancıoğlu da 24 Nisan 2012 tarihindeki skandal paylaşımını sildi.

İLK DEĞİL!

Öte yandan CHP’li Kaftancıoğlu’nun 2013’te yine sözde soykırımı kabul eden tweet paylaşımı da gündemden düşmüyor.

Kaftancıoğlu 24 Nisan 2013’te “23 Nisan’dan bir sonraki gün neydi? Bilmek istemeyenler için ipucu: 1915” ifadeleriyle tweet attı.

Çok tartışılan tweetleriyle gündemden düşmeyen Kaftancıoğlu, geçtiğimiz hafta yine eleştirilen odağındaydı.

KAFTANCIOĞLU’NA CHP’DEN DESTEK

Bunun yanı sıra CHP’den de Kaftancıoğlu’na destek gecikmedi.

Kaftancıoğlu'nun sözde Ermeni soykırımı iddialarını destekleyen paylaşımlarını görmezden gelen CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç TBMM’de düzenlediği basın toplantısında "Böyle bir tweeti hiç olmadı" ifadelerini kullanarak şunları söylemişti:

"İstanbul İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu’na iftira kampanyası başlattılar. Kendisinin Ermeni soykırımı desteklediklerini söylüyorlar. Böyle bir tweeti hiç olmadı" 

Editör: TE Bilisim