ALES sınavı yarın yapılacak mı? 2021 ALES sınavı ertelenmedi mi? Soruları sınav arifesinde olan öğrenciler tarafından sıkça araştırılmaya başlandı. Her yıl ÖSYM tarafından yapılan ALES sınavı yarın yapılması planlanıyor. Koronavirüs gölgesinde gerçekleşecek olan sınavın iptalini isteyen vatandaşlar sosyal medyada gündem oldu. Ek tedbirlerden muaf olan adaylar arama motoruna sıkça ALES sınavı yarın yapılacak mı? 2021 ALES sınavı ertelenmedi mi? Sorularını araştırmaya başladı. işte detaylar…

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'de korona tedbirleri kapsamında 29 Nisan'dan 17 Mayıs'a kadar iki buçuk hafta " tam kapanma" uygulamasına geçileceğini açıkladı. Söz konusu tarih aralığında, ÖSYM tarafından ALES'in organize edilmesi bekleniyordu.

ALES SINAVI YARIN YAPILACAK MI?

ALES 2021 takviminde ilan edilen 2 Mayıs'ta gerçekleştirilecek. Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavının (2021-ALES/1), 2021 yılı ÖSYM Sınav Takviminde ilan edilen 2 Mayıs 2021 Pazar günü gerçekleştirileceği bildirildi.

2021 ALES SINAVI ERTELENMEDİ Mİ?

ÖSYM'nin internet sitesinden, 2021-ALES/1'e katılacak adaylar ve sınav görevlilerine ilişkin açıklama yapıldı.

2021-ALES/1, 2021 yılı ÖSYM Sınav Takviminde ilan edilen 2 Mayıs 2021 Pazar günü gerçekleştirilecektir." ifadesine yer verilen duyuruda, İçişleri Bakanlığının yayımladığı Tam Kapanma Tedbirleri Genelgesi kapsamında, ALES/1'e katılacak adayların ve bu kişilerin yanlarında bulunan bir refakatçinin sınava giriş belgelerini; sınav görevlilerinin ise görevlendirme belgelerini yanlarında bulundurmak kaydıyla sınav günü sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olacakları hatırlatıldı.
Editör: TE Bilisim