Taner Timur / Röportaj

Afrin’e taciz atışları gerçekleştirerek sivilleri hedef alan terör örgütü YPG, Esed Rejiminden mühimmat desteği alıyor.

Tel Rıfat’tan sürekli Afrin’in sivil yerleşim bölgelerini hedef alan terör örgütü YPG’nin kimler tarafından desteklendiğini, lojistik desteğini nasıl ve nereden aldığını Suriye Milli Ordusu (SMO) sözcüsü Yusuf Hamoud Diriliş Postası’na anlattı.

Terör gruplarının Tel Rıfat ve çevre köylerinde olduğunu belirten SMO sözcüsü Yusuf Hamoud, YPG’nin Afrin’e terör saldırısı düzenlemek için kurduğu özel paravan örgüt Afrin Özgürleştirme Gücü’nün Tel Rıfat ve bölgesinde yaklaşık 600 militanı olduğunu söyledi.

HİZBULLAH EĞİTİYOR REJİM DESTEKLİYOR

Paravan örgütün Nubbl kasabasında Lübnan Hizbullahı tarafından eğitildiğini, İran ve rejim tarafından da desteklendiğini söyleyen Yusuf Hamoud, bölgede ayrıca yaklaşık 800 YPG militanının olduğunu belirtti. Hamoud, YPG’nin içinde Suriye vatandaşı olmayan militanların da olduğunu, bunların da ‘başkan ve danışman’ pozisyonunda olduğunu aktardı.

İRAN DESTEKLİ ÖRGÜTLER VAR

Bölgede farklı örgütlerin de cirit attığını belirten Hamoud, İran destekli örgütlerin isimlerini ve tahmini sayılarını da açıkladı.

El Bakır Tugayı’na bağlı 300 teröristin aktif olduğunu belirten Hamoud, Fatimiyyun ve Zeynebiyyun tugaylarına bağlı yaklaşık 400 teröristin de bölgede bulunduğunu söyledi.

Hizbullah’ın da 500 militanla bölgeyi terörize ettiğini vurgulayan Hamoud, “YPG uzantısı, Afrin Özgürleştirme Gücü’nün desteği, maaşları, eğitimi ve denetimi Lübnan Hizbullah’ı tarafından sağlanmaktadır” dedi.

SMO SALDIRILARI ÖNLÜYOR

Bu terör gruplarının Azez ve Afrin’i sürekli füzelerle vurarak taciz ettiğini belirten Hamoud, bölgede motosiklet, patlayıcı cihazlar ve bombalı araç ile çok sayıda terör eylemi düzenlendiğini, bu eylemlerde çok sayıda sivilin öldüğünü belirtti.

Hamoud birçok eylemin de SMO tarafından engellendiğini de sözlerine ekledi.

Geçen yıl terör örgütlerinin de çok sayıda kayıp verdiğini anlatan SMO Sözcüsü, “Birçoğu, sızma operasyonlarımızla etkisiz hale getirildi ve birçoğu da Türk üsleri aracılığıyla karargahları ve noktaları vurularak öldürüldüler” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim