Sabri İşbilen- Özel Haber

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Bütün işçilere namus sözü ve garanti veriyorum. Kazandığımız bir belediyede, belediye başkanı haksız yere bir işçinin işine son verirse gelecek beni bulacak” demesine rağmen binlerce kişiyi ekmeğinden eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kıyımlarına bir yenisini daha ekledi.

İBB’ye bağlı İstanbul Metro A.Ş’de mühendis olarak çalışan Buğra Babur’un işine 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda son verildi.

Babur’un işine son verilmesinin yanında işine son verilme sebebi daha büyük skandaldı.

2 HAFTA ÖNCE UYARDILAR

Buğra Babur, CHP’de 16’yı geçen taciz-tecavüz skandalları için sürekli CHP yönetiminin ağına takılmıştı. İmamoğlu mağduru Babur, işten atılma sürecinin tüm detaylarını Diriliş Postası’na anlattı.

İşine son verilmeden iki hafta önce CHP’yi eleştirmemesi konusunda baskı gördüğünü dile getiren Mühendis Babur, “Bu süreç 2 hafta önce silsile şeklinde yukarıdan aşağıya doğru uyarı şeklinde geldi. Bizi de şef uyardı. Arkadaşlar müdür beyin talimatı var, Twitter ve Facebook gibi çeşitli sosyal mecralarda gerek CHP’yi gerek İBB’yi eleştiren tweetleriniz olmasın. Olursa hakkınızda işlem başlatılır gibi bir uyarı.” dedi.

Baskıyı kabul etmeyerek sosyal medya hesabından görüşlerini açıklamaya devam ettiğini ardından kendisi hakkında disiplin süreci başlatıldığını belirten Babür, “CHP’deki taciz tecavüz vakalarını eleştirdim. Canan Kaftancıoğlu, CHP ve Kılıçdaroğlu’nu etiketledim. Tweeti attıktan sonra İnsan Kaynakları’nın şefi aradı. Buğra bey, evinize biz evrak göndereceğiz, o evrağı doldurup, imzalayıp gönderirseniz memnun oluruz” diye konuştu.

RESMEN FİŞLEMİŞLER

Evine İnsan Kaynakları tarafından gönderilen dosyada, Twitter hesabının dökümü olduğunu aktaran Buğra Babur, “Hem son 2 tweet, hem de son 2 yıldaki Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Devlet Bahçeli ile alakalı tweetler, retweetler var dosyada” ifadelerini kullandı. Babur, savunma yazmasına rağmen İmamoğlu yönetimi, 1 Mayıs işçi bayramında 7 yıldır İstanbul Metro A.Ş’ye mühendis olarak hizmet veren Babur’un işine son verdi.

Editör: TE Bilisim