Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu iletişim departmanı; 'Rejim milislerinin depolarında uluslararası yardım bulmak' başlığı ile basın açıklaması yaptı.

SMDK söz konusu basın açıklamasında, ''Kamışlı'da rejim milislerine ait bir karargah içinde Birleşmiş Milletler tarafından Suriye halkına sağlanan kutuların bulunması, rejimin kontrol ettiği bölgelerden geçen yardımlara el koymasının ve muhtaç grupları mahrum bırakmasının tehlikeli bir göstergesidir'' ifadelerini kullandı.

Açıklamada buna benzer birçok olayın yaşandığını belirten SMDK; ''Birleşmiş Milletler'in yardım dosyasını hak edenlere ulaşmasını sağlayacak şekilde yönetemediğini ve rejim çeteleri tarafından yardımların ele geçirilmesinin önünü kesemediğini göstermektedir'' diyerek açıklamaya devam etti.

Açıklamada; ''Yardım dosyası hırsızlık ve yağma için büyük bir geçit olarak kabul edilir ve BM, tüm sınır geçişlerinden yardım yapılmasını şart koşan 2139 sayılı Kararın yeniden etkinleştirilmesi ve Rus rejimi ve işgali yardımları ele geçirmekten, Bu dosya ile ilgili tüm tarafların, Dünya Gıda Programı ve Uluslararası Tıp Birliği logosunu taşıyan fonların rejim milislerine ait depolara nasıl ulaştığını ortaya koyan bir soruşturma yürütmeleri ve bundan sorumlu olanları sorumlu tutmaları gerekmektedir'' ifadelerine yer verildi.

SMDK İletişim Departmanı, Birleşmiş Milletler'in, rejim tarafından kontrol edilen bölgelerde, rejim istihbaratının yönettiği yolsuzluk koridorlarından geçmeden halka yardım ulaştırılmasını güvence altına alacak etkili mekanizmalar empoze etmesi gerektiğini söyledi.

Editör: TE Bilisim