Laiklik karşıtı yazıları ve konuşmaları ile devamlı gündeme gelen Kadir Mısıroğlu 86 yaşında 2 yıl önce bugün hayatını kaybetti. Türkiye'nin önemli tarihçilerinden biri olan Kadir Mısıroğlu vefatının ardından günümüzde de konuşulmaya devam ediyor. Hakkında biyografi ve hayatının araştıran vatandaşlar Kadir Mısıroğlu kimdir, ne zaman vefat etti? sorusunun yanıt araştırmakla birlikte Tarihçi Kadir Mısıroğlu’nun sözleri ile ilgili kaleminden notları da merak konusu oldu. işte tüm bu detaylar haberimizde yer alıyor…

KADİR MISIROĞLU KİMDİR, NE ZAMAN VEFAT ETTİ?

Kadir Mısıroğlu, 24 Ocak 1933 tarihinde Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Akçaabat’ta tamamladıktan sonra lise öğrenimini Trabzon şehrinde tamamladı. Ardından 1954 senesinde İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde eğitime başladı.

Öğrencilik zamanlarında birçok öğrenci yurdu açıp çalıştırdı. Henüz hukuk fakültesinde eğitim gördüğü zamanlarda dahi hukuktan çok tarihe ilgi duyan Mısıroğlu, Türkiye’nin yakın tarihi ile ilgili araştırmalar yapmaya başladı.

1977 Türkiye genel seçimlerinde genel başkanlığını Necmettin Erbakan’ın üstlendiği Millî Selamet Partisi’nden (MSP) Trabzon Türkiye Büyük Millet Meclisi milletvekili adayı oldu, ancak seçimleri kaybetti. Ertesi yıl aynı partinin İstanbul’dan Senato adayı oldu fakat giremedi. 1978 yılında MSP Genel İdare Kurulu’na seçildi. 12 Eylül Darbesi ile MSP kapatıldı ve parti yöneticileri tutuklandı. Mısıroğlu ise Almanya’ya kaçtı. Bir süre sonra ailesini de Frankfurt’a getirtti.

Kadir Mısıroğlu, takipçilerinden gelen soruları her Cumartesi başkanlığını yürüttüğü Osmanlılar İlim ve İrfan Vakfı’nda cevaplamaktaydı.

Tarihçi yazar Kadir Mısıroğlu bir süredir tedavi gördüğü Acıbadem Altunizade Hastanesinde, 6 Mayıs 2019 tarihinde 86 yaşındayken vefat etti.

TARİHÇİ KADİR MISIROĞLU’NUN SÖZLERİ…

Ağaçlar ayakta ölür! Ortalık diplomalı câhillerle dolmuştur.

Şöhret afettir. Ben şöhretten daima kaçtım.

Her dünyevî işin, ayrıca dînî bir yönü vardır!

İnşâallah, Allah katında ma’füv ve ma’zursunuz!

Artık din karşıtı hiçbir hareketin şansı yoktur.

Şeriat dünyada insan en fazla hak tanıyan sistemdir.

Dünya’da hiçbir sistem insanı İslâm kadar yüceltmez.

Şeriat gelsin de isterse Türkiye batsın, ben razıyım.

“Tevekkülî alâ Hâlikî” yani “Allah’ıma tevekkül ederim.”

En bozuk adama karşı bile sabırla irşada devam etmeliyiz.

Düşmanın senin için asâletsizliği nisbetinde tehlikelidir.

Editör: TE Bilisim