Ceyhun Aşirov / Özel Haber

İsrail’in Suriye’ye yönelik saldırıları devam ediyor. Alınan bilgilere göre İsrail, önceki gece Lazkiye, Tartus ve Hama’yı bombaladı.

MADDİ KAYIP BÜYÜK

Esed rejiminden yapılan açıklamada, fırlatılan füzelerin birkaçı havada imha edildi. İsrail rejimin kalbini vurdu Rejimin açıklamasına göre İsrail saldırılarında 12 kişi öldü. Sosyal medyada yayınlanan görüntülerde füze saldırılarının yapıldığı bölgelerde büyük çaplı yangınların çıktığı görüldü. Lazkiye İtfaiye Birliği’nden yapılan açıklamada, saldırının Lazkiye kırsalında bulunan bir plastik malzeme deposunu hedef aldığı öne sürüldü ve kayıplarla ilgili detay verilmedi. Lazkiye Valisi, saldırılarda 1 sivilin hayatını kaybettiğini ve 6’sının da yaralandığını ifade etti.

SİLAH DEPOLARI MI VURULDU?

Daha önce Şam ve Kuneytra bölgesine sık sık yapılan saldırıların aksine bu sefer Suriye’nin en büyük liman kentleri olarak öne çıkan Lazkiye ve Tartus bölgesinin vurulması oldukça dikkat çekti. Vurulan bölgelerin, Lazkiye’ye bağlı el Haffah bölgesi ve Hama’nın batısında yer alan Masyaf olduğu açıklandı. Söz konusu bölgeler daha önce “Füze ve silah üretildiği” yönündeki haberlerle gündeme gelmişti. Öte yandan Lazkiye’nin Ceble ilçesi yakınlarında Rusya’ya ait bir askeri üssü buluyor. Rusya’nın ve Tartus’ta da bir Rus deniz üssü var. Saldırıyla ilgili Rusya Savunma bakanlığı bir açıklama yapmadı.

İRANLI GRUPLAR HEDEFTE

Suriye ile İsrail arasındaki gerilim son derece yüksek. İsrail, Suriye’de İran vekillerinin varlığıyla ilgili endişelerini defalarca dile getirdi ve bölgede İran destekli güçlerin birikmesini önlemeyi amaçlıyor. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), 2017’den beri Suriye’de Hizbullah ve İran destekli grupları, silah depolarını ve ikmal konvoylarını hedef alan yüzlerce saldırı düzenledi.

Editör: TE Bilisim