Rüyada gelinlik giyen birini görmek, rüya sahibinin çevresine güzel olaylar yaşanacağına işaret eder. Fakat gelinlik giydiği görülen kişinin gerçek hayatta da hemen evlilik yapacağı yorumunda bulunmak doğru olmaz. Gelinlik, beyaz olması durumunda sevinci ve şansı simgeler. Daha farklı renklerde olan gelinlikler ise rüya sahibinin bazı tutkulara sahip olduğunu ve bunlardan bazılarına ulaşabileceğinin delili sayılır. Rüyada birini gelinlikle görmek;

  • Eğer görülen kişi tanıdık ise mutluluğa,
  • Tanıdık değil ise şaşırtıcı bir duruma ya da habere delalet eder.

Rüyada Gelin Olduğunu Görmek

Rüyada gelinlik görmek şaşırtıcı ve hayırlı haberler alınacak olduğunu bildirir. Kendi kendisini bir gelinliğin içinde gören rüya sahibi, kişisel yaşantısına dair pek çok değişim yaşayacaktır. Bu değişimler kendisinin alacağı kararlardan kaynaklanabileceği gibi mecburen de olabilir. Fakat sonuç itibariyle rüyasında kendi kendisini bir gelinliğin içinde gören kişi yakın zamanda heyecan verici değişiklikler yaşayacak demektir.

Rüyada Birden Fazla Gelin Görmek

Rüyada pek çok gelinin bir arada olduğunu görmek hayra yorulur. Gelin, rüya sahibinin alacağı haberleri temsil eder. Rüyada çok sayıda gelin görmek ise birbirinden farklı haberler alınmak üzere olduğunu gösterir. Bu haberler maddi ve manevi açıdan büyük etkiler yaratabilecektir. İçeriklerinin hayırlı olması da muhtemeldir.

Rüyada Evli Birinin Gelinlik Giydiğini Görmek

Rüyada evli birinin gelinlik giymesi, bu kişinin ev yaşantısında huzurun hakim olacağını gösterir. Söz konusu evli şahıs her kimse, eşine olan yaklaşımı daha da iyileşecek ve yuvası huzur dolacaktır.

Rüyada Erkeğin Gelinlik Giydiğini Görmek

Rüyada bir erkeğin üzerinde gelinlik olduğunu görmek, istenmeyen olaylar yaşanacağını gösterir. İmam Cafer-i Sadık (r.a) yorumuna göre; rüyada, cinsiyetine aykırı davranan bir insanoğlu görmek şerdir. Rüya sahibi bu durumda yaşantısına biraz daha dikkat etmeli ve kendisini hataya sürükleyecek olan şahıslardan olabildiğince uzak durmalıdır. Rüyada birini gelinlikle görmek, eğer gelinlik bir kadının üzerinde ise hayra yorulur.

Rüyada Düğün Görmek

Rüyada düğünde olduğunu görmek İslam alimleri tarafından çeşitli şekillerde tabir edilmiştir. Buna göre;

  • İbn-i Kesir (r.a) buyurmuştur ki rüyasında düğün görenin yakın zamanda bir cenazesi olur.
  • İmam Nablusi (r.a) buyurmuştur ki rüyada düğüne gittiğini görmek son zamanlarda yaşanan kederlerin azalacağına delalet eder.
  • Ebul Said el Vaaz (r.a) ise bu konuda buyurmuştur ki rüyasında düğüne giden dünyevi işlere fazla düşkündür. Bu sebepten dolayı yakın zamanda başına bir musibet gelebilir.

Rüyada Gelin ve Damat Görmek

Rüyada gelin damat görmek çok hayırlıdır. Yan yana bulunan gelin ve damat, rüya sahibinin bazı işlerde hiç beklemediği olumlu sonuçlar alacağını gösterir. Eğer gelin ve damat dans ediyor ise rüya sahibinin günlük hayatta biraz daha sabırlı olması iyi olacaktır.

Rüyada Gelinlik Almak

Bir kadının ya da genç kızın rüyasında gelinlik satın aldığını görmesi çok hayırlıdır. Bu rüyayı gören kişinin kazancı artacak, istekleri teker teker yerine gelecek ve çabaları olumlu sonuç verecektir. Öte yandan, rüya sahibi bazı sabırsızlıkları yüzünden kısa süreli sıkıntılar yaşamak zorunda kalacaktır. Rüyada başka birinin gelinlik aldığını görmek ise çok önemli olmayan fakat sevinç uyandırıcı bir haber almaya delalet eder. Yani rüyada birini gelinlikle görmek çoğunlukla hayırlı şeylerden haber verir.

 

Editör: TE Bilisim