Rüyada tavşan görmek konusunda pek çok alimin yorumu aynı manaya gelir. İmam Nablusi (r.a) buyurmuştur ki; rüyasında tavşan gören eğer bekarsa bir evlilik yapacaktır. Aynı şekilde Cabir’ül Mağribi (r.a) tabirine göre rüyasında tavşan gören bekar kişi, huyu güzel bir eşe sahip olur. Ayrıca tavşanın daha çok kadın eş anlamına geldiği de bilinir. Bu tabirlerin genelinden hareketle, rüyada tavşan yavrusu görmek çocuk sahibi olma anlamında yorumlanır. Fakat bu tabirlerin tam tersi anlamları da mevcuttur. Örneğin tavşan, ahlağı bozuk eşe ve tavşan yavrusu ondan kaynaklanacak sıkıntılara da işaret edebilir.

Rüyada Gri Tavşan Görmek

Rüyada görülen tavşanın ya da tavşanların tüy rengi önemli detaylardır. Eğer görülmüş olan tavşan gri renkli tüylere sahip ise rüya sahibi bir sorun yaşayacak demektir. Yaşanacak olan sorun gündelik ve basit bir sorun olabileceği gibi daha ciddi bir sorun da olabilir. Rüyada gri renkli tavşan görmek pek hayra yorulmaz.

Rüyada Kahverengi Tavşan Görmek

Rüyada kahverengi tüylü tavşan görmek iyi şansa, sağlığa, tedirginliğe ve sonucunda başarı bulunan uzun bir çabaya delalet ediyor olabilir. Yani rüyada görülen tavşanın kahverengi tüylü olması genel itibariyle hayırlıdır.

Rüyada Beyaz Tavşan Görmek

Beyaz tavşan, rüya sahibinin bazı beklentiler içinde olduğunu gösteren bir detaydır. Bu rüyayı gören kişi biriyle evlenme, çocuk sahibi olma, iş sahibi olma, akademik başarıya ulaşma gibi birbirinden farklı beklentilere sahip durumdadır. Rüyada beyaz tavşan görmek, bu beklentilere sahip olan kişinin ancak kendi çabaları ile bir sonuca varabileceğini gösterir. Bu rüyayı görmüş olan şahıs tüm işlerinde gayret göstermeye devam etmelidir.

Rüyada Tavşan Sevmek

Rüyasında bir tavşanın yumuşak tüylerini okşadığını gören kişi geleceğe dair büyük hayaller kuruyor demektir. Bu rüyadan, hayallerini gerçekleştirmek için çok çabaladığı ve bu çabalarını sürdürürse başarılı olabileceği anlaşılır. Kurulan bu hayaller hem aile içine hem de iş – okul hayatına yönelik olabilir. Rüyada tavşan yavrusu görmek, tavşanın okşanarak sevilmesi durumunda çok daha hayırlıdır.

Rüyada Tavşan Sürüsü Görmek

Rüyada bir sürü tavşan görmek çok sayıda fırsata delalet eder. Bu rüyayı gören kişi pek çok konuda önemli fırsatlar elde etmek üzeredir. Fakat bu fırsatların en doğru şekilde değerlendirilememesi durumunda ciddi zararlar ortaya çıkabilir. Cbir’ül Mağribi (r.a) tabirine göre; rüyasında herhangi bir hayvanı sürüyle gören kişi zengin olma fırsatı yakalayacaktır.

Rüyada Tavşan Isırması

Rüyada bir tavşanın aniden ısırdığını görmek hayırlı değildir. Bu rüyayı görmüş olan kişi muhtemelen bir sağlık sorunu yaşayacaktır. Beklenmeyen bir zamanda ortaya çıkması muhtemel olan bu sağlık sorunu, küçük ölçekte rahatsızlık verebilecek bir nezle, grip ve benzeri olabilir. Ayrıca rüyada tavşanın ısırdığını görmek şanssızlığın da habercisidir. İmam Gazali (r.a) demiştir ki; rüyasında bir hayvan tarafından ısırıldığını gören bir talihsizlik yaşar.

Rüyada Tavşan Öldürmek

Rüyasında bir tavşanı öldürdüğünü, yaraladığını veya bu hayvanın derisini yüzdüğünü gören kişi muhtemelen aile içinde bir sıkıntı yaşayacaktır. Özellikle karı – koca ilişkilerinin bir bozulma yaşaması, çift arasında tartışmaların artması muhtemeldir. Bu dönemde rüya sahibinin, eşine karşı azami derecede iyimser olması tavsiye edilir.

Rüyada Tavşan Yavrusu Yakalamak

Rüyada tavşan görmek en genel tabiriyle eşe dair bir durumdur. Rüyasında bir tavşan yavrusu yakaladığını fakat onu öldürmediğini gören, en kısa sürede bir karşı cinsle tanışacaktır. Bu rüya daha çok erkekler açısından yol gösterici olmakla birlikte, rüyayı kadınların görmüş olması durumunda da tabir aynıdır.

Editör: TE Bilisim