Rüyada yeşil soğan görmek bir konuda çaba gösterecek olmaya delalet eder. Rüya sahibi iş ya da okul hayatında son derece zorlayıcı bir dönemden geçecektir. Ayrıca bu zorlanma, rüya sahibinin ev yaşantısı için de geçerli olabilir. Rüyada taze soğan görmek;

  • Eğer soğanların üzeri çamurlu ise bir hata yapacak olmaya,
  • Soğanlar temiz ise şansa işaret eder.

Rüyada Taze Soğan Tarlası Görmek

Rüyada yeşil soğan tarlası görmek, rüya sahibinin bir konuda çok uğraştığına veya uğraşacağına delalet eden bir durumdur. Ayrıca gösterilen bu çabaların heba olmaması için herkese her şeyi anlatmamak gerekir.

Rüyada Kırmızı Soğan Görmek

Rüyada kırmızı kabuklu, kuru soğanın görülmesi hayra yorulur. İslam alimlerinin pek çoğuna göre kırmızı soğan bedenin sıhhatini simgeler. Bu rüyayı gören kişinin, yakın zamanda sağlık ile alakalı bir problem yaşaması muhtemel sayılmaz. Fakat rüya sahibi bazı konularda aşırı kaygılanabilir. İmam Nablusi (r.a) buyurmuştur ki; rüyasında soğan gören kişinin kaygı verici bir şeyler yaşaması muhtemeldir.

Rüyada Kuru Soğan Görmek

Rüyada görülen soğanın kabuğu sarı ya da kahverengi ise bu rüyanın hayırlı ve şerli tabirleri mevcuttur. Rüyada kuru soğan görmek;

  • Soğan yeniyorsa kedere ve pişmanlığa,
  • Yenmiyorsa maddi kazanca yorulur.

Rüyada Soğan Toplamak

Rüyasında taze ya da kuru soğan topladığını gören çevresindeki ya da uzağındaki birileriyle tartışma yaşayabilir. Can sıkıcı olayların ardından ise rüya sahibi huzur bulacaktır. Eğer toplanan soğan bir yandan da yeniyor ise rüyayı gören kişi sıkıntılarından dolayı kötü yaklaşımlara başvurabilir. Rüyada soğan toplamak en genel tabiriyle yorgunluğa delalet eder.

Rüyada Soğan ve Sarımsak Toplamak

Rüyada soğanla sarımsak toplamak, sadece soğan ya da sadece sarımsak toplamaktan daha farklı anlamlara gelir. İmam Nablusi (r.a) ve Cabir’ül Mağribi (r.a) Hazretleri, sarımsak toplamanın yakın çevreden gelecek bir zarara işaret ettiğini bildirmiştir. Hem soğan hem de sarımsak toplayan rüya sahibi, zarar görme konusunda ilk olarak çevresindekilere dikkat ederse bir sorun yaşamayacaktır.

Rüyada Yeşil Soğan Doğradığını Görmek

Rüyada taze soğan doğramak hayra işarettir. İmam Nablusi (r.a) yorumuna göre rüyasında bıçak tuttuğunu gören sıhhat kazanır. Yeşil soğanı doğramak ise bir işte az çaba sarf edip başarılı olmaya, para elde etmeye ya da kolay yollardan rızık arıyor olunduğuna delildir. Bununla beraber rüyada kuru soğan doğramak iyi şans anlamına gelir.

Rüyada Soğan Soymak

Rüyada soğan soyduğunu gören kişinin bir sıkıntısı var demektir. Rüya sahibi, söz konusu sıkıntısını atlatmak için ya birilerine yaranmaya çalışacak ya da elinden geldiği kadar uğraşıp yorgun düşecektir. Rüyada soğan soymak çoğunlukla iyi manalıdır.

Rüyada Çürük Soğan Görmek

Taze ya da kuru haldeki çürük soğan, rüya sahibinin çevresindekilere karşı tedbirli olması gerektiğini gösterir. İmam Cafer-i Sadık (r.a) Hazretleri demiştir ki; rüyasında çürük bir şeyler gören önce maneviyatına sonra da maddi mevcudiyetine dikkat buyursun. Ayrıca rüyada çürük soğan görmek üzücü bir haber alınacağına da işaret sayılır.

Rüyada Soğan Yemek

Rüyada yeşil soğan görmek, eğer rüya sahibi hasta ise çok hayırlıdır. Fakat yeşil soğanı ya da kuru soğanı yediğini gören rüya sahibi gerçek hayatta hasta değilse, bu rüya harama işaret eder. Rüyasında soğan yediğini gören kişi helal – haram konusuna dikkat etmelidir.  

Editör: TE Bilisim