Çin füzesi nereye dünyaya mı düşecek? Çin roketinin Türkiye’ye etkisi var mı? Soruları vatandaşlar tarafından sıkça araştırılmaya başlandı. Uzaya gönderdiği füzenin kontrolden çıkmasını duyurduğu günden itibaren dünyanın gündemini meşgul eden Çin roketinin nereye düşeceği merak konusu oldu. Türkiye’nin de aralarında bulunduğu ifade edilen tahminlerde son dakika yeni gelişme neler yaşandı detaylar haberimizde…

ÇİN FÜZESİ NEREYE DÜNYAYA MI DÜŞECEK?

Çin’in kontrolden çıkan roketi dünyanın çevresindeki dönüşünü sürdürürken roketin 8 Mayıs’ta dünyaya düşmesi bekleniyor. Risk altındaki yerler arasında, Türkiye'den İstanbul ve Ankara'nın da dahil olduğu birçok ülkeden şehir de var.

Çin'in kontrolden çıkan Long March 5B tipi roketi, uzay istasyonu modülü taşıyordu. Kontrolden çıkıp, parçalanmaya başladı. Bir kısmı yanıp yok oldu. Sağlam parçalar ise dünyanın kabusu oldu.

ÇİN ROKETİNİN TÜRKİYE’YE ETKİSİ VAR MI?

Roket hala, saatte 27 bin kilometre hızla dünyanın etrafında dönüyor. 41 derece kuzey ve 41 derece güney paralelleri arasında. Türkiye'nin de içinde bulunduğu bu kuşakta bir noktaya düşeceği tahmin ediliyor. Ancak, karaya mı, okyanusa mı? Nereye düşeceği, dünyaya biraz daha yaklaşınca ancak netleşecek.

9 Mayıs sabahı atmosfere gireceği tahmin edilen roketin büyük parçalarının dünyaya ulaşması beklenmiyor.

Editör: TE Bilisim