Rüyada ağaç yaprağı görmek, rüya sahibinin dileklerinin gerçekleşip huzura ereceği anlamına gelir. Sağlıklı, sıhhatli bir yaşam geçirileceği düşünülür. Eğer rüya sahibi, ağaç dallarının yeşillenip yapraklandığını görürse, yaşadığı zorlu zamanları atlatacağını, istediklerinin gerçekleşeceği anlamını taşır. Başka bir yorumcuya göre de yaprak görmek, rüya sahibinin yapığı işlerde başarılı olarak yükseleceğidir.

Rüyada Yeşil Yaprak Görmek

Rüya sahibinin yeşil yaprak görmesi, hedeflerini gerçekleştireceği anlamındadır. Ağaç üzerinde görülen yapraklar sevindirici haberler almaya delalet edilir. Yeşil yaprak umudu simgeler ve ne olursa olsun kişinin hayatına daha güzel devam edeceğini ifade eder.

Rüyada Kuru Yaprak Görmek

Rüyada sararmış ve kurumuş yaprak görmek, hüzne ve hayal kırıklığı yaşanılacağına yorumlanır. Rüya sahibinin yapmak istediği olaylar geçekleşmez, istediği şeyler olmaz.

Rüyada Yaprak Toplamak

İsmail Eş’as’a göre, rüya sahibinin ağaç altından yaprak topladığını görmesi, isteklerinin gerçekleşeceği ve mal mülk sahibi olacağına yorumlanır. Ağaç dibinden yaprak toplamak ise, rüya sahibinin işlerini düzene sokacağı, hayatının belli bir düzende devam ettireceği anlamına gelir. Ayrıca zeytin ağacının yapraklarının toplandığının görülmesi, mal sahibi olmaya ve para kazanmaya yorulur.

Rüyada Asma Yaprağı Görmek

Rüyada bağ ve asma yaprağı görmek, rüya görenin hayatının huzurlu bir şekilde devam edeceği anlamına gelir. Üzüm bağından üzüm toplamak, kişinin hayalindeki kadın veya erkekle evlenip çok mutlu bir yuva kuracağı, bunun ardından da mirasla mal ve mülk sahibi olunup rahat bir yaşam sürüleceğini ifade eder. Asmanın rüyalarda görülen diğer anlamları ise şöyledir:

  • Asmanın kesik dallarını görmek: Güzel bir kadından hayırlı mallar alınacağına veya hayırlı işler yapılacağına yorulur.
  • Asmayı yapraklı görmek: Rüya sahibinin hayatında yükselerek ilerlemesine yorumlanır.
  • Asmayı sarmaşık gibi görmek: Güzel ve iyi bir evlilik yapmaya yorulur.
  • Boşlukta üzüm görmek: İyi kalpli güzel bir kadı­nla karşılaşılacağına, bu kadından fayda görüleceğine yorulur.
  • Kışın üzüm görmek: Zengin bir kadınla iş veya gönül ilişkisi kurulacağına yorumlanır.
  • Üzüm kopardığını görmek: Kadının olan mal varlığından eksilmeye yorumlanır. Rüyayı erkek görüyorsa eşinin veya annesinin mal varlıklarına zarar gelecektir.
  • Üzüm topladığını görmek: Bir kadın sayesinde mal sahibi ol­maya yorumlanır.
  • Asma çardağı görmek: İyi bir evlilik yapılacağını ifade eder.
  • Asma altında oturduğunu görmek: Uzun ömür ve rahat bir hayata yorulur.
  • Asma satın aldığını görmek: Zengin bir eşle evlenip huzurlu bir ömür sürmeye delalet edilir.
  • Ku­ru asma veya kuru asma yaprakları görmek: Parasal sıkıntılar yaşanacağını ifade eder.

Rüyada Ağaç Görmek

Rüyada görülen ağaç, birliği ve parayı ifade eder. Görülen ağaç ne kadar çok dallıysa rüya sahibinin o kadar kudretli ve geniş çevreye sahip oluşunu ifade eder. Ağaçların dalları başka yorumcular tarafından hayırlı evlatlar olarak da yorumlanır. Dallardaki yapraklar ise altın ve gümüşe, paraya, zenginliğe yorumlanır.

İslam Alimlerine Göre Rüyada Yaprak Görmek

  • İbn-i Sîrîn'e göre, rüyada koparılan ve görülen yapraklar güzel ahlaklı olmaya işarettir.
  • Kirmanî’ye göre, rüya sahibinin ağaçtan yaprak kopardığını görmesi, elinin bollaşıp mal ve mülk sahibi olacağına işaret eder.
  • Cabir Mağribî’ye göre, koparılan yaprak tatlı bir meyve ağacına aitse güzel ahlaklı olunduğuna, eğer ekşi meyve ağacına aitse kötü ve bozuk ahlaka delalet eder. Bunlardan birine ait olmayan yapraklar da yeni bir işe atılmaya ve o işte başarılı olmaya işarettir.
  • Çağdaş Ulema’ya göre, kitap yaprağı görmek iyi bir eğitim alarak yükselmeye işarettir. Yeşil renkli ve parlak yapraklar ise rüya sahibinin bazı isteklerinin gerçekleşeceğine işaret eder.
Editör: TE Bilisim