Rüyasında dişin sallanıp çıktığını gören kimse çevresinde olan ve iletişim kurduğu insanlara dikkat etmeli, kötülükten korunmak için muhtaç insanlara yardım etmelidir.

Rüyada Diş Görmek

İmam Cafer Sadık (a.s)'a göre rüyada diş görmek farklı konulara yorulur:

  • Ev halkının başına gelecek kötülükleri ifade eder.
  • Rüya sahibi mal kaybedecek ve belirli bir süre de maddi sıkıntı içinde kalacaktır.
  • Menfaat görülecektir.
  • Hane içinde olacak bir olay üzerine sıkıntılı ve üzüntülü günler geçeceğine yorumlanır.
  • Masraf yapılacağına, haneden paranın çok hızlı çıkacağına yorulmuştur.
  • Rüya sahibi akrabalarından mecburiyetler yüzünden ayrı kalacaktır ve onlara özlem duyacaktır

Rüyada Dişlerin Dökülmesi

Rüyada dişlerinin döküldüğünü görmek, rüyayı gören kişinin huzurlu ve ferah bir hayat yaşayacağını, mutlu olacağını ve eğer varsa borçlarını kapatacağını delalet eder.

Rüyada Diş Çekmek

Rüya sahibi veya bir başkasının dişinin çekilmesi, farklı yorumcular tarafından farklı şekillerde yorumlanmıştır:

  • Rüya sahibinin çok zor durumda kalacağına ve Allah’tan başka kimsenin ona yardım edemeyeceğine yorumlanır.
  • İş veya başka bir sebepten dolayı şehir değiştirme olarak yorumlanır. Rüya sahibi ve ailesi başka bir ülkeye veya şehre taşınma kararı alabilir.
  • Eğer diş çekilir veya çıkarılırken kan çıkarsa, bu hane içinde yapılan her şeyin bol ve bereketli olacağına delalet edilir. Huzurlu bir ömür geçirme olarak da yorumlanmıştır.

Rüyada Diş Ağrısı Çekmek

Rüyadaki kişinin dişinin ağrıması, sıkıntı ve dert olarak tabir edilir. Rüya sahibinin başına bela denecek kadar büyük ve tehlikeli bir iş geleceğine yorulur.

Rüyada Görülen Dişlerin Yerlerine Göre Yorumları

Ağızdaki dişlerinin tamamı, aile bireylerinden birini temsil etmektedir. Arka azı dişleri ailenin yaşlılarına, öndeki dişler gençlere ve ortada kalanlar da orta yaşlı anne, baba, amca, teyze gibi insanlara işarettir.

Eğer rüyada ön dişlerin olması gerekenden uzun olduğu görülürse, bu hanenin maddi açıdan güçleneceğinin ve servetinin yüklü miktarda artacağının işaretidir.

Ön dişlerden iki tane daha çıktığı görülürse, bu haneye hayırlı bir bebek veya gelin/damat geleceğine delalet edilir. Hane halkının sayısı artacaktır.

Rüyada Diş Çürümesi Görmek

Rüyada çürük diş görmek, cahilliğe ve zayıflığa işarettir. Eğer çürük dişlerle beraber pis bir kokunun da varlığı duyulursa, bu zayıf aile bağlarının olduğunu ve ailenin çevrelerindeki insanlar tarafından iyi anılmadığı şeklinde yorumlanır.

Rüyada Kırık Diş Görmek

Rüya sahibinin dişinin kırıldığını görmesi, borcunun ödeneceğine işarettir. Maddi sıkıntıları azalarak rahata kavuşacaktır.

Rüyada Altın ve Gümüş Diş Görmek

Rüyada altın diş görmek, halk içinden normal insanlar için salgı hastalık anlamında yorumlanır. Kısa zamanda salgın bir hastalığa yakalanılacağını ve ölümlerle sonuçlanmaya kadar gideceği şeklinde ifade edilir. Alimler için ise altın diş, hayırlı görülür.

Rüyasında gümüş diş gören kimse, mal kaybına ve maddi hasara uğramaya delalet edilir. Gümüş diş sahibi kimse verdiği sözleri tutamaz ve aldığı sorumlulukların altında ezilir.

Rüyada Diş Koparmak

İbn-i şirin (r.a.) Hz.’ne göre rüyada koparılan diş, durumlarına göre farklı şekillerde yorumlanmıştır:

·        Dişi köküyle birlikte koparmak, rüya sahibinin akrabalarını ihmal ettiğine, bu nedenle işlemiş olduğu günahlara yorulur.

Avuç içinde tutulan dişler de hayırlı kız ve erkek evlada delalet edilir. Rüyasında avucunda veya cebinde diş olan kişi, eğer çocuğa sahip değilse evlat sahibi olacaktır.

Editör: TE Bilisim