Rüyada ölü insanlar görmek, hayır olarak yorumlanır. Halk arasında yaygın olan “ölü diri getirir” düşüncesi doğrudur ve rüyada görülen ölüler rüya sahibine güç, kudret ve parasına bereket getirir.

Rüyada Ölmek

Rüyada kişinin kendini ölü olarak görmesi, farklı yorumcular tarafından farklı ve birbirie zıt şekillerde yorumlanmıştır. Bunlardan bazıları şunlardır:

  • Evlilik yapılacağına yorulur.
  • Rüyasında öldüğünü gören kişi yaşadığı yerden taşınma kararı alacaktır.
  • Eğer öldüğünü gören kişi zengin ise fakirleşmeye, fakir ise zengin olmaya delalet eder.
  • Bugüne kadar işlenmiş büyük bir günahtan dönerek tövbe edileceğine yorumlanır.
  • Üzüntü ve sıkıntı içinde olan kimseler için rüyasında öldüğünü görmek rahata erişmeye ve bolluğa yorulur.
  • Rüyasında öldüğünü gören kişi çok namuslu ve şereflidir ve etrafında taktir alır şeklind de yorum yapılır.

Rüyasında kişinin kendisinin ölüp dirildiğini görmesi ise, istek ve dileklerinin kabul göreceğine yorulur.

Dini olarak kişinin rüyasında ölen kişileri görmesi, onların arkasından dua etmesi ve kabirlerini ziyaret etmesi gerektiğidir.

Rüyada Ölü Ardından Ağlamak

Rüyada ölü kimselerin peşinden ağlandığının görülmesi, mutlu olmaya ve gelecek güzel günlere delalettir.

Rüyada Ölü Gömmek

Rüyada ölen birinin gömüldüğünün görülmesi, iki farklı zıt yorum içerir:

  • İlki, hayra yorulmamasıdır. Rüya sahibinin işlediği bir suçun cezasını çekeceğine ve hapishaneye gireceğine, bazı hastalıklarının çıkacağına ve mal kaybı yaşayacağına yorumlanmıştır.
  • Diğeri, rüya sahibine babasından veya dedesinden yüklü bir miktarda  miras kalacağıdır.

Rüyada Ölü Birinden Bir Şey Alıp Vermek

Rüyada bir ölüden bir şey almak veya vermek, rüya sahibinin hayatının rahat geçeceğine ve maddi açıdan zorluklarının ortadan kalkacağına yorumlanır.

Rüyada Ölülerle Konuşmak

Kişinin rüyasında ölü kimselerle konuşması, yine bolluk ve berekete yorulur. Eğer rüya sahibine rüyasında gördüğü kimse bunu yapma veya bu olayı yap gibi kesin ifadeler söylüyorsa, rüya sahibi ölünün tavsiye ve nasihatlerini dinlemelidir.

Rüyada Mezarlıkta Ölüler Görmek

Rüyada görülen ölülerin mezarlıkta olması, hane içinde olan küslük ve dargınlıkların çözüme ulaşacağına işaret eder. Araya giren sorunlar çözülür ve aile içi birlik yeniden sağlanabilir. Ayrıca ölülerin mezarlıkta görülmesi rüya sahibi için rahat bir hayata da yorulur.

Ölüler mezarlarından çıkarken görülür iseler, kişinin zorlandığı konuları tek başına çözeceğini, kimseye yük olmayacağı ve kendi başına, kimseye karışmadan bir hayat yaşayacağının işaretidir.

Rüyada Ölülerin Namaz Kıldığını Görmek

Rüyasında ölü kimselerin namaz kıldığını gören insan, bazı din yorumcuları tarafından alim olarak alınır. Başka yorumcular ise bu rüyayı gören kişinin temiz kalpli, kötü niyet ve düşünceleri olmayan, dürüst, doğru davranışlarda bulunan saf ve temiz bir insan olduğunu şeklinde yorum yaparlar. Bu insanlar nefislerine yenik düşmezler ve içlerinde hep Allah korkusu bulunurlar. Topluma örnek gösterilen insanlar olarak yorumlanır.

Rüyada Ölü Yıkamak

Rüya sahibinin ölü yıkadığını görmesi hayırlı olarak yorumlanır. Rüyasında henüz ölmemiş birini yıkamayı görmek, mevcut borçların kapatılmasına yorumlanır. Rüya sahibi yaşadığı maddi sıkıntılardan hızlıca çıkacaktır. Ölmüş birinin yıkandığının görülmesi ise, eğer yaşça büyük biri görülüyorsa bereketli ve helal para gelmesi olarak yorumlanmıştır. Eğer yaşça küçük biri görülüyorsa, içinde bulunduğu üzgün durumdan çıkılıp dertsiz tasasız günler yaşanacağına yorumlanır.

Rüyada Ölüden Para Almak

Kişinin rüyasında ölmüş birinden para alması, kişinin yaşayacağı güzel ve rahat günlere işarettir. Rüya sahibinin şansı açılır.

Rüyada ölmüş birinden kağıt para alınması ev veya arsa almaya, bozuk para alınması ise kolay geçim sağlayarak aileye bakmaya yorumlanmıştır.

Editör: TE Bilisim