Geçtiğimiz günlerde AK Parti’nin  sosyal medya hesabından pinokyo emojisiyle birlikte bir paylaşım yapılmıştı. Paylaşımda "Yarın saat 14.00’te" ifadeleri kullanılmıştı.

MİLYONLAR İZLEDİ

Bu andan itibaren ise Türkiye'de gözler merakla AK Parti tarafından yapılacak açıklamaya çevrildi.

5 Mart’ta ise AK Parti'nin kurumsal hesaplarından beklenen paylaşım geldi. Paylaşımda animasyon yayınlandı. Animasyonda, CHP, "yalan üretim merkezi" olarak nitelendirildi. Animasyonda ayrıca, "yalan jeneratörü" ve "insafsız yalan aracı" gibi makinelerle yalan üretimi yapıldığı anlatıldı.

AK PARTİ’NİN VİDEOSUNA NE OLDU?

Bugün ise AK Parti'nin Twitter hesabından paylaşılan milyonların izlediği 'Yalan üretim merkezi' başlıklı videonun kaldırıldığı görüldü.

Kısa bir süre sonra konuya ilişkin açıklama AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’dan geldi. Twitter hesabından bir açıklama yapan Dağ, siyasette seviyeli muhalefetin oluşması için AK Parti olarak adım attıklarını ve videoyu kaldırdıklarını belirtti.

“YALANIN ULAŞTIĞI BOYUTA DİKKAT ÇEKTİK”

Dağ açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Siyasette yalanın ulaştığı boyuta dikkat çektik. Maksat hasıl oldu. Bundan sonrasında da bilgi ve belgeye dayalı, seviyenin korunduğu, aziz milletimize sadece gerçeklerle konuşacakları bir zemin istiyoruz. Çünkü biz sadece gerçeklerle konuşuyoruz.

Öte yandan CHP'nin resmi Twitter hesabından bugün saat 15.00'te yapılacağı duyurulan paylaşım yayınlanmadı. AK Parti'nin videoyu geri çekmesinin ardından CHP'den de olumlu karşılık geldiği düşünülüyor. 

Editör: TE Bilisim