Ramazan ayının son cumasında, Müslümanlar tüm dünyada, Kudüs Günü'nü idrak etti.

Kudüs gününe dikkat çekme amacıyla, sosyal medya platformu Twitter’da #DünyaKudüsGünü etiketi ile yüzlerce kez paylaşım yapıldı. Paylaşımlarda, “Kudüs özgür değilse, tüm dünya tutsaktır” ana teması işlendi.

Bursalı iki paraşütçü Kudüs'ün özgürlüğü ve Dünya Kudüs Günü'ne dikkat çekmek için Uludağ'dan paraşütle atlayıp Filistin ve Türk Bayrağı açtı.

“MÜSLÜMANLAR KUDÜS’Ü UNUTMASIN”

Kudüs ve Filistin’de yaşanan zulme dikkat çekmek için bir böyle bir etkinliğe imza attıklarını ifade eden Abdullah İğde, “Dünya Kudüs Günü’nde Kudüs ve Filistin’de yaşanan katliam ve zulümlere dikkat çekmek istedik. İşgalci İsrail rejiminin yaptığı katliamlara adına böyle bir şey düşündük. Kudüs’ün kutsallığını ve hiçbir Müslümanın Kudüs’ü unutmamasını istiyoruz. Böyle bir gün var ve bu günü biz de bu etkinlikle insanlara duyurmak istedik” dedi.

 “YEGANE KURTULUŞ DİRENİŞ

Dünya Kudüs Günü platformu ise Kudüs günü çerçevesinde yayımladığı mesajda, yegane kurtuluşun direniş olduğu ifade edildi. Açıklamada, "Artık 'büyük İsrail' hayali gören siyonist rejim sürekli kaçmakta, gerilemekte ve direnişin yumrukları karşısında sığınaklara koşup gizlenmektedir. Allah'ın izniyle, bir kanser uru olan siyonist rejimin tamamen ortadan kalkması ve tarihin çöplüğüne atılması yakındır" denildi.

ZAFERE GİDEN YOLUN PUSULASI”

Kudüs’ün Müslümanların ilk kıblesi olduğunun hatırlatıldığı mesajda, kutsal mabedin aynı zamanda yeryüzündeki tüm Müslümanların kurtuluşunun, esenliğinin ve küresel cihadın ekseninin olduğu belirtildi. Açıklamada, “Bu yönüyle Kudüs, ümmet olarak zafere doğru yürüyüşümüzün ana kapısı, buluşma noktası ve zafere giden yolun pusulasıdır” ifadeleri kullanıldı.

MESCİD-İ AKSA HINCAHIÇ DOLDU

Öte yandan işgal altındaki Batı Şeria’da ikamet eden binlerce Filistinli, sabahın erken saatlerinde Harem-i Şerif’in yolunu tuttu. İşgal altındaki Kudüs'ün Eski Şehir bölgesi yakınlarındaki yolları trafiğe kapatan İsrail polisleri, otobüsler dışında hiçbir aracın geçişine izin vermedi. Uzun bir yolculuğun ardından Mescid-i Aksa'ya ulaşabilen Filistinliler, Ramazan ayının son cuma namazı için kutsal mabedin avlularını hıncahınç doldurdu.

Kudüs İslami Vakıflar İdaresi’nden yapılan açıklamaya göre, bu mübarek günde İsrail’in çıkardığı zorluklara rağmen yaklaşık 70 bin Filistinli cuma namazını Mescid-i Aksa'da kıldı.

Editör: TE Bilisim