Rüyada ölünün dirildiğini görmek hayırlı ya da hayırsız olarak tabir edilebilen rüyalardandır. İbn-i Sirin (r.a) bu konuda demiştir ki; gerçek hayatta vefat etmiş olan birinin rüyada güler yüzlü halde görülmesi, onun dünyada güzel ameller işlediğini gösterir. Rüya sahibi, güler yüzle ya da daha farklı iyi hallerde gördüğü bu mevtanın yaptığı iyi işleri örnek almalıdır ve hayatına bir düzen vermelidir. Bununla beraber Cabir’ül Mağribi (r.a), rüyasında bir mevtayı güler yüzlü görenin hataya düşeceğini buyurur. Ünlü alime göre bu rüyanın sahibi, kendisine fazla güvenerek sonunu hesaplamadan bazı işlere kalkışacaktır. Ayrıca rüyada ölü görmek şu durumlarda hayra yorulmamıştır;

  • Ölü kişi ağlıyor ya da inliyorsa,
  • Cansız bedeni kötü bir haldeyse.
  • Bu gibi durumlar, rüya sahibinin günahkarlığına delalet eder.

Rüyada Ölmüş Biriyle Konuşmak

Rüyada ölüyle konuştuğunu görmek, konuşulan şeylere göre farklı anlamlara gelir. Eğer ölü ile muhabbet ediliyor ise rüya sahibi bir işte büyü başarılar elde edecektir. Fakat ölmüş olup da rüyada diri halde görülen kişi ile bir tartışma yaşanıyor ise rüya sahibi, çevresindekilerin hiç hoşlanmayacağı bir şeyler yapmak üzeredir.

Rüyada Ölmüş Akrabaları Görmek

Rüyasında, ölmüş olan akrabalarını diri halde gören kişinin pek çok planı var demektir. Cabir’ül Mağribi (r.a) bu konuda demiştir ki; rüyasında ölü bir yakınını diri gören büyük işler başarır, rızkı artar ve yüzü güler. Fakat vefat etmiş akrabaların asık yüzlü ya da ağlarken görülmesi, rüya sahibinin bazı konularda büyük hatalar içinde olduğunu gösterir. Yani rüyada ölen akrabaları görmek hayırlı ve şerli olabilen bir durum sayılır.

Rüyada Ölmüş Anneyi Canlı Görmek

Rüyada vefat etmiş anneyi diri görmek İmam Cafer-i Sadık (r.a) tabirine göre selamete ulaşmaktır. Bu rüyayı gören kişi, vefat etmiş olan annesinden razı olsun ya da olmasın, mutlaka bir işte başarıya ulaşacaktır. Ayrıca rüyada ölmüş anne ile kucaklaşmak beklenmedik bir haber alınacağına delalet eder. Bu haberin iyi ya da kötü olması mümkündür fakat daha çok iyi bir haber beklemek lazımdır. Ayrıca rüyada ölüye sarılmak daha çok hüznün bir işareti olarak kabul edilir. 

Rüyada Ölmüş Babayı Canlı Görmek

Rüyasında, ölmüş olan babasının dirildiğini görenin sorumlulukları artacak demektir. Rüyada ölmüş babayla konuşmak ya da ölmüş babanın elini öpmek, rüyayı gören kişinin pek çok konuda büyük çabalar gösterdiğine işaret eder. Ayrıca bu çabaların sonunda memnuniyet verici sonuçlar almak ise mümkündür.

Rüyada Ölmüş Birinin Elini Öpmek

Rüyada el öpmek bir işte yükselmeye delalet eder. Gerçek hayatta ölmüş olan anne, baba, amca, dayı, teyze ve benzeri akrabalardan herhangi birinin ya da birçoğunun elini öpmek ise rüya sahibinin zenginleşeceğini gösterir. Rüyada ölmüş birini canlı görmek ve öpmek bir kazanç elde edileceğinin belirtisidir. Fakat bu kazanç az ya da çok olabilir. Rüya sahibi bazı sebeplerden dolayı çok zahmet çekse de haline şükretmelidir.

Rüyada Ölüyle Kucaklaşmak

Vefat etmiş biriyle kucaklaştığını gören rüya sahibi bir konuda istemediği sonuçlar alacaktır. Fakat bu durum, kendisi ile kucaklaşılan ölüye göre farklı şekillerde tabir edilir. İmam Nablusi (r.a) buyurmuştur ki;

  • Rüyasında tanıdığı bir ölü ile kucaklaşıp hasret giderenin bahtı güzelleşir.
  • Tanımadığı bir ölünün dirilmesi ve rüya sahibinin ona sarılması ise büyük günahların habercisidir.
  • Yani rüyada ölü ile sarılmak farklı şekillerde tabir edilebilen bir durumdur.

Rüyada Ölmüş Birini Görmek ve Ağlamak

Rüyasında, daha önce vefat etmiş birinin canlandığını gören ve duygulanarak ağlayan kişi bir konuda eksiklik yaşayacaktır. Maddi ya da manevi konuda yaşayacak olduğu bu sıkıntıları ise ancak kendi çabaları ile atlatabilecektir. Cabir’ül Mağribi (r.a) yorumuna göre ise rüyada herhangi bir sebepten dolayı ağlayanın ahiret hayatı güzel olur. Rüyada ölünün dirildiğini görmek, bu sebeple ahiret yaşantısına da bir işaret sayılır.

Editör: TE Bilisim