Bir arabaya bindiğini gören rüya sahibi, bir müddet bazı sıkıntılar ile baş başa kalacak demektir. Fakat tüm isteği ile çabalaması durumunda zor zamanları geride bırakmayı başaracaktır. İmam Nablusi (r.a) demiştir ki; rüyada araba görmek işlerde aksamaya ve bazı geçici sıkıntılarla karşılaşmaya delalet eder. Bir arabayı ustalıkla sürdüğünü gören ise alacağı önlemlerle bu sıkıntılarını atlatmayı başaracaktır.

Rüyada Taksi Sürmek

Rüyada taksi sürdüğünü görmek, söz konusu aracın sarı renkli olmasından dolayı olumsuz anlamlara gelebilir. Örneğin Cabir’ül Mağribi demiştir ki; rüyasında sarı renkli bir cisim gören, sağlığı konusunda çok dikkatli olmalıdır. Bir taksiye binerek söz konusu aracı sürdüğünü gören rüya sahibi, hayatındaki sorunlar ile mücadele ederken bazı sağlık sorunları yaşayabilir.

Rüyada Başkasının Araba Sürdüğünü Görmek

Rüyada bir arabanın görülmesi birbirinden farklı anlamlara gelir. Bir başkasının araba sürdüğünü gören rüya sahibinin durumu ise hayırlıdır. Bu rüyayı gören kişi, kendisinin uzağında meydana gelecek olan bazı sıkıntılardan neredeyse hiç etkilenmeyecektir. Ayrıca rüyada araba süren birini görmek iyi şans anlamına da gelir.

Rüyada Eski Araba Görmek

Rüyada eskimiş araba görmek pek hayırlı değildir. Kullanılamayacak hale gelmiş, eski ve kirli bir araba gören rüya sahibi, geçmişte kalan hataları dolayısıyla büyük pişmanlıklar yaşayacaktır. Fakat ne yazık ki bir çare bulamayacaktır. Bu durumda rüya sahibine çok sabırlı olması tavsiye edilir. Bu rüyanın hayırlı tabiri ise şöyledir: Rüya sahibi, eskiden kalan problemlerini zaman içinde atlatacak, iş ya da okul hayatında ihtiyaç duyduğu başarı için daha fazla gayret gösterebilecektir.

Rüyada Yokuş Yukarı Araba Sürmek

Rüyada yokuş görmek bazı zorlukların ve gösterilmesi kaçınılmaz olan çabaların habercisidir. Bir yokuş üzerinde araba sürdüğünü gören rüya sahibi, bazı konularda ciddi bunalımlar yaşamak üzeredir. Fakat her şeye rağmen umudunu kaybetmemesi durumunda işleri düzelecektir.

Rüyada Hızlı Araba Kullanmak

Rüyasında bir arabayı oldukça hızlı bir şekilde sürdüğünü gören, maneviyatını ihmal ediyor demektir. Aşırı yavaşlık tembellik ile alakalı olduğu gibi aşırı hız da bazı şeylerin kasıtlı olarak görmezden gelindiğini gösterir. Rüyada hızlıca araba sürdüğünü görmek pek hayırlı değildir. Rüya sahibi, davranışlarına ve çevresindekilerle olan ilişkilerine biraz daha dikkat ederse daha iyi olur.

Rüyada Üstü Açık Araba Görmek

Rüyada görülen arabanın üzeri açık ise bu durum iyi anlamlara gelir. Rüya sahibi, yaşayacağı maddi sıkıntılarla birlikte pek çok fırsat elde edecektir. Bu fırsatların doğru değerlendirilmesi halinde rüyada araba görmek zenginliğe, refaha ve iyiliğe işaret eder.

Rüyada Ehliyetsiz Araba Sürmek

Ehliyeti olmayan birinin rüyasında araba sürdüğünü görmesi hayırlıdır. Her ne kadar bu durum gerçek hayatta riskli sonuçlara yol açabilse de, rüyada ehliyetsiz olarak araba kullanmak büyük işler başarmaya delalet eder.

Rüyada Karda Araba Sürmek

Rüyasında kar yağdığını görenin rızkı bollaşacak demektir. Kar üzerinde bir arabayı sürdüğünü gören ise rızkı uğruna bazı küçük sıkıntılar yaşayacaktır. Fakat bunlar küçük sıkıntılar olmakla birlikte en kısa sürede atlatılabilen türden şeylerdir.

Rüyada Lüks Araba Sürmek

Rüyada son model araba görmek, rüya sahibinin büyük beklentileri olduğunu gösterir. Ayrıca lüks bir aracı keyifle sürdüğünü gören bir rüya sahibi büyük başarılar elde edecektir. Fakat son zamanlarda dikkatli kararlar alınması daha doğrudur. Çünkü rüyada araba görmek genel olarak uyarıcı bir anlam taşır.

 

 

Editör: TE Bilisim