İmam Nablusi (r.a), rüyada görülmüş olan ekmeğin türüne göre daha farklı yorumlarda da bulunmuştur. Rüyada ekmek görmek;

  • Eğer ekmek çok güzel bir tada sahipse geçimin zorlaşacağına,
  • Olması gerektiği kadar bir tada sahipse güce, kuvvete, paraya ve mala,
  • Açık renkli ise alınacak güzel haberlere,
  • Koyu renkli ise yaşanacak zorluklara delalet eder.

Bununla beraber İmam’ın tabirine göre; birinin elinden ekmek alan, o kişiden daha üstün olur. Yani rüyada birilerinden ekmek almak önemli gelişmelerin habercisidir.

Rüyada Tandır Ekmeği Görmek

Rüyada tandır görmek, çabalamaya ve iman konusunda bazı sıkıntılar yaşamaya delalet eder. Rüya sahibi, dünyevi problemler ile uğraşırken maneviyatını ihmal etmemelidir. Bir tandırın içinde ekmek piştiğini ve onun çok güzel koktuğunu rüyasında görenler ise hayırlı bir haber alacaktır. Cabir’ül Mağribi (r.a), rüyada pişen bir şeyin kokusunu almayı sağlığa yormuştur.

Rüyada Birinin Ekmek Yaptığını Görmek

Rüyada çalışan ve bir konuda çaba gösteren birilerini görmek kalp temizliği ile ilişkilendirilir. Rüyada ekmek yapan birini görmek ise eğer o kişi tanınıyorsa onun bir hayrına şahit olunacağını haber verir. Fakat tanınmayan birinin ekmek yaptığını rüyasında görenler, bazı konularda başkalarına muhtaç olacak demektir. Bu muhtaçlık hayırsız olmadığı gibi, yeni dostlar edinmeye ve eksik kalan bazı şeyleri bu şekilde tamamlamaya yönelik olacaktır.

Rüyada Ekmek Yapmak

Rüyada ekmek pişirmek rızkın artacak olduğuna işaret sayılır. Rüyayı gören kişinin pek çok işi yoluna girecek ve çabaları olumlu şekilde sonuçlanacaktır. Ayrıca rüyada ekmek açmak, ütesinden gelinmeye çalışılan pek çok sorun olduğunu ve bunların bir süre sonra atlatılacağını gösterir.

Rüyada Sıcak Ekmek Yemek

Rüyada ekmek yemek, İmam Nablusi (r.a) Hazretlerinin yaptığı bir tabire göre hastalık habercisidir. Kendisine verilen çok sayıda ekmeği hızlı bir şekilde yediğini gören rüya sahibi yakın bir zamanda sağlık sorunu yaşayabilir. Bu durumda rüya sahibi özellikle yeme içme alışkanlıklarına son dönemlerde daha fazla dikkat ederse iyi olur.

Rüyada Kuru Ekmek Görmek

Rüyada bir parça kuru ekmek gören, beklemediği bir zamanda büyük kazançlara ulaşacak demektir. Başka bir tabire göre rüyada bayat ekmek görmek hastalık habercisidir. Yolun bir kenarına atılmış, çöpün yanına bırakılmış ya da ezilmiş ekmek görmenin tabiri ise hayırlı değildir. Ekmeği kötü bir halde gören rüya sahibi muhtemelen büyük bir maddi zarar yaşamak üzeredir. Ekmek kirlenmiş ya da yere atılmış değilse rüyada ekmek görmek oldukça hayırlıdır.

Rüyada Ekmek Satmak

Rüyada sacda ekmek pişirmek ve pişirilen ekmekleri teker teker satmak, rüyayı gören kişinin son zamanlarda bir konuya yoğunlaştığını ve sonuç almak için çok çaba sarf ettiğini gösterir. Rüyada ekmek yapıp satmak, kendi kendine yetebilecek olmanın ve güzel günlerin de habercisidir. Eğer rüya sahibi ekmek yaparken bazılarını yakıyor ya da fazla pişiriyor ise biraz sabra ihtiyacı var demektir. Sabırlı olması durumunda pek çok sorunu kendi kendine ortadan kalkacaktır.

Fakat ekmeği yapmadan, hazır alarak sattığını görenler için durum farklıdır. Rüyada ekmek satmak, eğer ekmekleri hazır alarak gerçekleştiriliyorsa maddi kayıpların habercisi olabilir.

Rüyada Yufka Açmak

Rüyada yufka açtığını görmek, rüyada ekmek görmek ile aynı anlama gelmez. Yufka, İmam Nablusi (r.a) tabirine göre bir şeyleri biriktirmek anlamındadır. Rüya sahibi iyi ya da kötü anlamda bir şeyler biriktiriyor olabilir. Bunların hayırlı ya da şerli sonuçlarına hazırlıklı olunmalıdır.

Editör: TE Bilisim