Rüyada taze ceviz görmek çok miktarda mala, mirasa, iyi talihe ve elde edilecek fırsatlara işarettir. Fakat cevizin olgun değil de yeşil renkli olması rüyaya daha farklı anlamlar katar. Bu rüyayı gören kişi, söz konusu olan tüm güzelliklere şahit olmak için uzun bir süre beklemelidir. Daha sonra bir mirasın ya da yüklü bir kazancın elde edilmesi muhtemeldir. Ayrıca rüyada ceviz görmek, akıllıca davranmaya ve pek çok fırsatı en doğru şekilde değerlendirmeye de delalet sayılır.

Rüyada Taze Ceviz Toplamak

Cabir’ül Mağribi (r.a) demiştir ki; rüyasında bir yemiş topladığını görenin rızkı artar. Ağaçtan taptaze cevizler toplamak ise rüya sahibinin yakın zamanda bir başarı elde edeceğinin habercisidir. Dalından koparılan yeşil cevizler, elde edilecek başarıların gayret gerektirdiğine işaret eder. Yani rüya sahibi, hayalini kurduğu şeylere ulaşacak olsa da öncelikle büyük gayretler göstermesi gerekir. Bununla birlikte rüyada ceviz toplamak haneye girecek olan helal malın artacağı anlamına da gelir.

Rüyada Yerden Ceviz Toplamak

Rüyada yerdeki cevizleri toplamak, ağaç dalından ceviz toplamak ile aynı anlama gelmez. Fakat her iki durum da birbirine yakındır. Dalından yere düşmüş olan cevizleri avcu içinde ya da bir sepet içinde topladığını gören, umutsuzluğa kapıldığı bir zamanda hayırlı kısmetler ile karşılaşacaktır. Cevizlerin kirli bir yerden toplanması ise rüya sahibinin zorlu yollardan helal rızık kazanacağını, bununla birlikte çok zengin olacağını gösterir.

Rüyada Ceviz Kırmak

Rüyada kabuklu bir yemişin kabuğunu kırdığını gören kişi, hayatında yer alan pek sorunu rahatlıkla atlatır. Fakat cevizin nasıl kırıldığı bu konuda önemli bir ayrıntıdır;

  • Rüyada ceviz kırdığını görmek, eğer bu iş için büyük bir taş kullanılmışsa kibre, zorbalığa ve üstünlük hırsına yorulur.
  • Rüyada cevizi avuçları arasında kırmaya çalıştığını gören ise hayırlı rızıklar elde edecektir.

Rüyada kırılmış bir cevizin kabuklarını görmek ise bazı fırsatları değerlendirmek için çabuk olunması gerektiğine işaret sayılır.

Rüyada Ceviz Toplayıp Yemek

Rüyada ceviz yediğini görmek, bu nimetin faydalarından ve güzelliğinden dolayı hayra yorulmuştur. İmam Abdülgani Nablusi (r.a) demiştir ki; rüyasında ceviz yiyenin aile içi münasebetleri düzelecek demektir. Eğer rüya sahibi evli ise eşine daha çok yaklaşacak, bekar ise yakınlarına daha faydalı olacaktır. Rüyasında hem ceviz yiyip hem de birilerine yedirdiğini görenler, yakın zamanda büyük bir başarı elde edip bu başarılarından yakınlarını da nasiplendirecektir.

Rüyada Başkasının Ceviz Kırdığını Görmek

Rüyada ceviz kıran birini görmek hayırlıdır. Bu rüyayı gören kişi, bir yakınının yüklü miktardaki mirasını elde edecektir. Fakat söz konusu mirası elde etmesi uzun bir zamana mâl olabilir. Ayrıca rüyada ceviz görmek her haliyle güzeldir.  

Rüyada Birine Ceviz Vermek

Rüyada birine bir şeyler vermek, İmam Cafer-i Sadık (r.a) tarafından yapılan tabire göre; rüya sahibinin son derece cömert bir insan olduğunu ve salih amellerinin her geçen gün artacağını gösterir. Rüyada birine ceviz atmak ya da vermek, rüya sahibinin uzun zamandan beri yapmak istediği bir şeylerin olduğuna delalet eder. Bu şeyler hayırlı ise en kısa zamanda gerçekleşecektir. Fakat hayırsız ise rüya sahibi aklını kullanmalı ve hatasından vazgeçmelidir. 

Rüyada Kırık Ceviz Görmek

Rüyasında, kabuğu kırılmış bir ya da birkaç ceviz gören kolaylıkla mal sahibi olacaktır. Kabuğu kırılmış olan yemişler rahatlamaya ve bol rızka yorulur. Bununla beraber rüyada kabuğu kırık ceviz görmek kaderin güzel olacağı anlamına da gelir.

Editör: TE Bilisim