Rüyada zeytin görmek İmam Nablusi (r.a) tarafından yapılan tabire göre; zenginliğe ve kudrete delalet eder. Rüyasında çok sayıda zeytin gören bir kişinin hem malı hem de hayırlı amelleri artacaktır. Bu rüya sahibi, çok yakın bir gelecekte çevresinin saygısını kazanacaktır. Rüyada zeytinin çekirdeğini görmek ise çeşitli çabalar sonucunda mutlu olmanın göstergesidir. Fakat zeytinin çekirdeği sert olduğundan ve yenmesi mümkün olmadığından, bazı alimler bu tür rüyaları sıkıntıya yormuştur. Söz konusu sıkıntılar, rüya sahibini güçlendirecek ve ona büyük deneyimler kazandıracak türdendir.

Rüyada Zeytin Çekirdeği Kusmak

Rüyada kustuğunu görmek, kusulan şeyin miktarına ve ne olduğuna göre çeşitli şekillerde tabir edilir. Örneğin rüyada, yemiş olduğu bir şeyi kustuğunu gören helal ve haram konularına daha çok özen göstermelidir. Rüyada zeytin çekirdekleri kusmak ise yaşanan rahatsızlıkların atlatılacak olduğu anlamına gelir.

Rüyada Yeşil Zeytin Görmek

Rüyada yeşil renkli zeytin görmek, zeytin renginin tonuna göre farklı anlamlara gelir. Bununla birlikte rüyada siyah zeytin görmüş olmak, yeşil zeytin görmüş olmaya nazaran daha iyi sayılır. Çünkü İmam Nablusi (r.a) demiştir; rüyasında sarı renge yakın bir renk gören kişi yakın zaman içinde bir illetle mücadele halinde olur. Yani rüyada görülen yeşil zeytinin açık renkli olması hastalığa, üzüntüye ya da imanı terk etmeye delalet eder. Rüyada yemyeşil zeytinler görmek ise malın artmasına ve işlerin bereketlenmesine işaret sayılır.

Rüyada Zeytinyağı Görmek

Rüyada yağ görmek kolaylığa ve şansa yorulur. Rüyasında sıvı ya da katı yağ gören bir kişinin son zamanlarda yaşadığı tüm zorluklar azalacaktır. Zeytinyağının bir teneke içerisine konduğunu ve onun içinde muhafaza edildiğini gören, eğer var ise bir sağlık sorunundan kurtulur ve çok uzun bir süre boyunca afiyette olur. Fakat rüyada zeytinyağının boşu boşuna yere döküldüğünü görmek hayırlı değildir. Bu rüya, gören kişinin sıhhatine hiç dikkat etmediği mesajını verir.

Rüyada Siyah Zeytin Görmek

Rüyada siyah zeytin yediğini görmek çok hayırlıdır. İri taneli ve parlak siyah zeytinler bolluk habercisidir. Bu rüyayı gören kişinin ya malı ya da parası büyük ölçüde artış gösterecektir. Fakat siyah zeytin bazı durumlarda kötü şeylerin habercisi olabilir. Örneğin;

  • Rüyada görülen siyah zeytinler çok küçükse,
  • Siyah zeytinlerin tadı acıysa,
  • Siyah zeytinler dallarından düşüp yerde ezilmişse,

Bu rüyalar hastalık habercisidir. Rüyayı gören kişi özellikle son zamanlarda sağlığına çok dikkat etmelidir. Rüyada zeytin görmek çok hayırlıdır fakat zeytinler iri ve güzel olduğu sürece bu durum geçerlidir.

Rüyada Zeytin Çekirdeği Yuttuğunu Görmek

Diş ile çiğnenmesi mümkün olmayan bir şeylerin rüyada yutulması hem iyi hem de kötü anlamlara gelebilir. Rüyada zeytin çekirdeği yutmak;

  • Fakirler için bir maddi sıkıntıdan kurtulmaya,
  • Zenginler için harama el uzatmaya,
  • Evliler için çocuk sahibi olmaya,
  • Bekarlar için ise bir evlilik fırsatına delalet eder.

Ayrıca yutulan çekirdeğin boğazda kalması ve rüya sahibini öksürtmesi, bir günah işleneceğinin haberini verir.

Rüyada Zeytin Ağacı Görmek

Rüyada zeytinlik görmek maddi açıdan rahatlamaya ve elde edilen fırsatların çoğalmasına delalet eder. İmam Nablusi (r.a) bu konuda diyor ki; rüyasında bir zeytin ağacı görenin evladı var ise bu evlatlar çok hayırlı olur. Evladı yok ise rüya sahibi çok iyi evlatlara sahip olacaktır.

Rüyada Zeytin Dalı Görmek

Rüyada zeytin görmek ile beraber bu yemişin dalını ya da yaprağını görmek de çok hayırlıdır. Rüyasında bir zeytin dalını elinde tuttuğunu gören kişi hayırlı bir ömre sahip olur. Ayrıca bir başkasına zeytin dalı uzattığını görmek, o kişi ile ilişkilerin çok iyi olacağından haber verir.

Editör: TE Bilisim