Atın rüya tabirlerinde karşıladığı en genel anlam kuvvet ve üstünlüktür. Rüyasında bir ata bindiğini görenin sıhhati artacak ve işleri düzelecek demektir. Bununla beraber rüyada atın öldüğünü görmek talihsizlik alametidir. Bu rüyayı görmüş olan kişi pek çok konuda dikkatli olmalı ve adımlarını titizlikle atmalıdır.

Rüyada Koşan At Görmek

Rüyada atın koştuğunu görmek, eğer varsa sağlık sorunlarından en kısa sürede kurtulmayı simgeler. Yeleleri savrularak dört nala koştuğu görülen bir at, rüya sahibinin son zamanlarda hiç olmadığı kadar mutluluk yaşayacağını haber verir. Ayrıca bir atın süratle su üzerinden geçtiğini görmek, rüya sahibinin korkularından emin olacağına ve hayırlı işler yapacağına delalet eder.

Rüyada Vahşi At Görmek

Rüyada yabani hayvan görmek zorlukların, sağlık ile alakalı ufak tefek rahatsızlıkların ve uzun uğraşlar gerektirecek bazı işlerin habercisidir. Henüz terbiye edilmemiş olan ve ağzına bir türlü gem vurulamayan at, bazı tabircilere göre hayırsız evlat anlamına gelir. Eğer rüya sahibi evli ise hayta bir çocuğu olur. Bekar ise sık sık sorun yaşayacağı biri ile karşılaşıp ona gönlünü kaptırır. Rüyada huysuz at görmek, yakın zamanda bir akraba ile tartışma yaşanacağının da delilidir.

Rüyada Kahverengi At Görmek

Rüyada görülen koyu renkli hayvanlar gücün ve kaba kuvvetin sembolü sayılır. Rüyayı gören kişi herhangi bir şekilde büyük güç elde edecektir. Artan saygınlığı dolayısıyla çevresindekilerin hem sevgisini hem de nefretini kazanacaktır. Fakat bu rüyayı gören kişinin özellikle yakın dostları konusunda çok dikkatli olması gerekir.

Rüyada Beyaz At Görmek

Rüyada beyaz renkli at görmek asaletin ve saygınlığın habercisidir. Fakat daha başka renklerdeki atları görmekten farklı olarak, rüyasında beyaz renkli bir at görenler manevi açıdan büyük değişimler yaşayacak kişilerdir. Rüyasında beyaz bir at gören rüya sahipleri, kişilik anlamında kusurlarından arınacak ve her geçen gün daha mülayim insanlar olmaya başlayacaktır.

Rüyada Tay Görmek

Rüyasında tay gören bir kişi, İmam Abdülgani Nablusi (r.a) Hazretlerinin yorumuna göre güzel bir çocuğa sahip olacaktır. Fakat bu rüyayı evli olmayan bekar bir kimse görmüşse tayın manası daha farklıdır. Tay, evli olmayanlar için, bazı konularda sabır edilmesi gerektiğini bildirir. Çünkü yeterliliğin, sağlığın ve gücün göstergesi olan attır. Tayın büyüyüp gelişerek at halini alması yani rüya sahibinin daha güzel şeylerle karşılaşması, gösterilecek olan sabır ile yakından ilişkilidir.

Rüyada 2 Tane At Görmek

Rüyada bir sürü at görmek ya da sadece birkaç tane görmek, tek başına dolaşan bir at görmüş olmaktan daha iyidir. Cabir’ül Mağribi (r.a) demiştir ki; rüyada bir hayvan türünden birkaç tanesini bir arada görenin sofrasına bereket gelir, neşesi artar. Yani rüyada 2 adet at görmek maddi açıdan rahatlamaya ve huzura kavuşmaya yönelik bir mesajdır.

Rüyada Yaralı At Görmek

Rüyada atın öldüğünü görmek ya da yaralandığına şahit olmak hayırlı değildir. Atın yaralanması, rüya sahibinin bazı konularda büyük eksiklikler yaşayacağına ve uzun bir süre yalnızlık çekeceğine işaret eder. Ayrıca rüyada yaralı hayvan görmek bazı hastalıkların da belirtisi sayılır.

Editör: TE Bilisim